Smörgåstårta à la club sandwich.
Datum: 2012-07-11 | Tid: 17:00:39
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Över 60 min
Portioner: 10
Mumsig klassiker med bacon, kyckling och majonnäs – nu som smörgåstårta. Låt gärna stå i kylen över natten.
Garnera med rucola och tomater strax före servering.
Ingredienser:
2 paket bacon (à 140 g)
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonnäs
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
400 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
rucola till garnering
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonnäs
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
400 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
rucola till garnering
Gör så här:
» Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det.
» Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
» Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
» Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar.
» Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
» Garnera med halva tomater och rucola.
» Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
» Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
» Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar.
» Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
» Garnera med halva tomater och rucola.
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfritt färskostalternativ. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt färskostalternativ. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt ev med lite fransk senap och dragon. Kontrollera innehållet i bröd och kycklingkryddan för samtliga allergener.
Tips
Tårtan vinner på att stå i kylen över natten. Sätt tandpetare i smörgåstårtan innan du täcker den med plastfolie så håller den stilen. Lägg på rucola strax före servering, den slokar lätt annars.
Tips
Tårtan vinner på att stå i kylen över natten. Sätt tandpetare i smörgåstårtan innan du täcker den med plastfolie så håller den stilen. Lägg på rucola strax före servering, den slokar lätt annars.
Kommentarer
Postat av: Therese Ovesson
Åh detta måste jag fasen testa ser såå gott ut =))
Svar:
Sanna Thornell
Trackback