Rabarber- och jordgubbspaj.
Datum: 2012-06-07 | Tid: 06:48:00
Gjorde Leilas paj med smak av rabarber, jordgubb och ingefära som blev en god kompination ihop! Dock var rabarberna och jordgubbarna frusna vilket jag inte tyckte va bra! Vet jag till nästa gång! ;)
Äppeltantens smuldeg (grundrecept):
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
Jordgubbar, rabarber och syltad ingefära
3 st rabarber
6 dl jordgubbar
4 st knölar syltad ingefära
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
smör till formarna
Gör så här:
» Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.
» Sätt ugnen på 200 grader.
» Skala rabarbern och skär den i bitar. Halvera jordgubbarna. Hacka ingefäran och blanda den med rabarber, jordgubbar, strösocker och majsstärkelse.
» Lägg blandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen.
» Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
» Sätt ugnen på 200 grader.
» Skala rabarbern och skär den i bitar. Halvera jordgubbarna. Hacka ingefäran och blanda den med rabarber, jordgubbar, strösocker och majsstärkelse.
» Lägg blandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen.
» Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Kommentarer
Trackback