Scones.
Datum: 2012-06-04 | Tid: 09:01:28

Antal portioner: 8
Ingredienser:
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling
Gör så här:
» Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
» Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
» Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
» Vispa samman ägg och mjölk.
» Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
» Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
» Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
» Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
» Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
» Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
» Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
» Vispa samman ägg och mjölk.
» Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
» Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
» Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
» Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

Kommentarer
Trackback