Äppel- och kanelmuffins.
Datum: 2012-05-08 | Tid: 20:42:49
Det blir ca 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins
Ingredienser:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Pärlsocker
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Gör så här:
» Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
» Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
» Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
» Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
» Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
» Strö över lite pärlsocker.
» Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Kommentarer
Trackback