Hallon- och bananmuffins.
Datum: 2012-05-08 | Tid: 20:36:09
Det blir ca 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins
Ingredienser:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
125 g färska hallon
3 bananer
Gör så här:
» Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
» Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
» Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
» Mosa bananerna.
» Blanda hallonen och bananen med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
» Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Kommentarer
Trackback