Kärlek.

Datum: 2010-10-31 | Tid: 17:32:17


Usch började lipa när jag såg detta klipp..Detta kan man kalla stark kärlek!


Tralallalala.

Datum: 2010-10-29 | Tid: 18:13:56


Efter att suttit inne nu i ett par dagar och inte träffat såå mycket människor börja det här bli vääldigt tråkigt. Sitta här en fredag ensam med matematikdidaktiken är så jäävla tråkigt. Emil jobbar och sliter även om kvällarna så han ser jag inte mycket av.. och sen nä´ä de va väl inte så mycket mer jag träffar. Givetvis har jag mitt tappra crew Alfred och Kent som får stå ut med mitt mothugg. Träffade iofs Sanna & Emil en kort stund så lite hann jag prata av mig där!
Men vad denna tenta knäcker mig om och om igen, jag har gett den hur många chanser som helst att se det postiva, vill löra mig, öva, läser men icke. Det sätter sig ingenstanns och jag bryter ihop. Har en del kvar att öva in och ena skiter jag i och det vet nog de flesta vilken det är.
Bara för att jag är på det humör som jag är lyxade jag till med denna fina fisken idag och det var sååå gott!

Han kanske ser lite sur ut, men inget fel på smaken minsann. Vatten är inne på kylning, jag ska göra min egna julmust ikväll (smygstartade förra helgen) och nu ska jag fortsätta med pluggandet.. Ha en trevlig fredag!

Aldrig ro?

Datum: 2010-10-28 | Tid: 18:25:22


Idag tog jag steget in hos tandläkaren! Eftersom jag inte varit där på några år trodde jag att jag skulle få skämmas. Men jag fick en urgullig tant som var så snäll så och berättade att hon hade paroat en gång i tiden på torsås folktandvård, då hon fick veta att jag gått där innan! I allafall jag hade ett hål och det tyckte hon var bra för mina år i frånvaron hos tandläkaren, tyckte jag också! Hon slippade även bort mina limm klickar jag hade från min stållina som föll av för ett par år sen, så nu känns det ovant! Hon blev glad när hon hörde hur jag hade börjat sköta mina tänder och det kommer jag även att göra för jag hade lite "på väg till hål". Efter en timme gick jag ifrån tandläkaren med en fräch mun och kom lite billigare undan då de förklarade att försäkringskassan gick in och bidrog vid en viss ålder, så -300 bjöd de på! När jag kom hem blev det till och laga mat och det jag gjorde var:

Skållade tomat och skar potatis.

Buljong och vatten kokade jag upp för att sedan slänga i potatisen.

Tomaterna är nakna och jag skär dem i bitar för att sedan slänga i dem med potatisen.

Timjan i och mixad så fick jag ihop en god tomatsoppa!! :)

Även fast att jag har hunnit med en del denna vecka känns det tungt. Jag har tränat, skrivit klart arbete, börjar öva på min omtenta, vart hos tandis, och donat här. De känns så drygt och ha omtentan på lördag, hatar salstentor! Tyvärr får jag inte in så mycket som jag behöver i mitt lilla huvud och så är det bara..

Vad vore jag utan dina andetag.

Datum: 2010-10-27 | Tid: 17:45:55


Idag kom min bästaste syster ner och drog ut på ett tripp med hennes coola kärra! :) Vi spanade en massa på julpyntet och det blev lite inköp, till och med julskinkan inhandlades! Mumma!
De är skönt att ha min halva nära mig nu, hon är det bästaste bästa vännen som finns, där kan man dela allt! Man kan bråka med varandra sedan är det bra igen, man har alltid någon som tänker likgilltigt, vi har alltid kul, de är bara vi. som förstå hur vi tänker, hon sviker aldrig eller bara kapa allt. Jag är glad att det blev hon och jag som tvillingar, hade aldrig klarat mig utan min Lisa ♥ Jag är lyckligaste tvillingen!

Lisas räääser bil.

Systeryster


Vad vore jag utan dina andetag.

Det blir vad man gör det till.

Datum: 2010-10-26 | Tid: 18:04:43


Ja i och med att jag inte har varit i skolan nu på sista tiden, då vi har skrivuppgift hemma så har jag lyckats vända på dygnen. Men jag var idag värd en sovmorgon och har samlat nya krafter från går dagen! När jag idag tog morgonrundan med Alfred tänkte jag att jag skulle passa på och hämta boken som jag har reseverat på bibblan. När Alfred och jag kommer fram står vi och rycker i dörren och förstå inte varför det är låst. Mmm så kolla vi på öppetider och då öppnar de inte förren 12.00, slöa här i Karlskrona? Så vi vänder hem för att käka frulle och starta upp datorn, vad händer då? Jo när jag sätter i kontakten smäller det i hela uttagen och mitt hjärta stannar och hoppas på att min laddare till datorn inte är paj för då är det ute för min del. Försiktigt provade jag den i en annan kontakt och det gick finnemang! Pratade med Emil och han sa att jag kunde byta säkring om jag ville men jag kände att jag klara mig, fram till nu när mörkret har lagt på. Emil är iväg hela kvällen och jag ska skriva klart en uppgift och behöver ljus och upptäcker att näst intill varje lampa och uttag är utslaget. Då det är mörkt här i lägenheten och ingen ficklampa har jag ej, så hittar jag inte säkringarna någonstans. Men så lyste hoppet för mig i "kontors/gästrummet/halvklara" rummet då lampan och uttaget där fungera, så jag tog min dator och mina böcker och flyttade in. Så nu sitter jag är i min gamla klippansoffa med Kent brevid mig, har byrån som skrivbord, halv stökigt och Alfred slaggar i sängen! Men lika nöjd är jag för de eftersom det var ju tur att det fanns lyse och energi i något av rummen! ( Få se hur länge det ta innan jag får ryggvärk!!) =)
För min del är schemat nu ganska pressat, ikväll ska jag skriva klart en uppgift som ska in på torsdag, fram till lördag ska jag öva, öva och öva på den matematiska omtentan som sker i Växjö och när jag kommer hem igen så är det bara och börja skriva på vår feta hemtenta som lades ut idag. Men det ska nog gå vägen, jag behöver lite press fibland för att jag ska ta tag i grejerna. Piece of cake!
Denna bok har jag och Alfred sprungit fram och tillbaks för, man kan ju undra över valet av bilden när den är gjort 2002. Såg vi ut så då? ;)

Nu är det bara att forsätta med skrivningen med mitt crew och denna fina bok! ;P

Ge mig kraft.

Datum: 2010-10-25 | Tid: 19:08:22


Vad jag inte har haft en gnugga energi eller motivation idag. Efter att jag hade petat i mig mat mådde jag riktigt risigt, helt matt. Men jag tog mig i kragen och drog och tränade, det var behövligt. Men nu när jag sitter här så mår jag inget vidare allt. Ont i huvudet, spry närsom, ont i magen och inte en kraft. Har inte tid och bli sjuk nu.. kanske att jag går och lägger mig men risken finns att jag inte kan sova inatt... Ååååh vad allt inte är med mig just nu.. Kryper ner  under filten och tycker synd om mig själv och väntar på att min baby ska komma hem..

Min helg.

Datum: 2010-10-24 | Tid: 17:55:02


Det har varit full rulle här i trean på kyrkogatan i helgen! I fredags när Lisa och Timmy kom blev de lite öl och Idol!! Sedan på lördagen kom Frida och barnen och så fick jag mitt hår blekt och barnen blev klippta! Frida och Lisa skulle på personalfest så vi andra var hemma och barnvakt! Idag tycker jag de känns som om man är bakis även att jag inte drack en enda droppe, men kroppen är väl inställd på att vara bakis söndagar! ;) Det har varit en mycket mycket bra helg och det blir allt tomt när la liga har lämnat oss!
Två glada goingar.

När vi kom  hem blev det lite film.

Såklart lite Xbox spel också.

Idag var de regnstället på och ut för en promenad.

Men det regnade inte längre när vi kom ut.

De bästa med söndagarna numera är att min favvo serie Gossip Girl är tillbaka.


La liga.

Datum: 2010-10-22 | Tid: 15:40:20


Idag när jag vaknade hade jag såå ont i min tand, även igår dunkade de i hela käften. Så jag ringde tandis idag och de hade ingen tid men lovade att ringa om de fick något återbud! Det är värst på morgonen och kvällen. Jag ringde Åsa och rådfrågade henne, hon har stenkoll på hur man ska sköta sina tänder så från och med nu ska jag ta hand om mina tänder på riktigt! Så jag tog mig idag en tur till apoteket och gick loss för de sista slantarna!!

Ikväll kommer Lisa & Timmy för att hänga här heela helgen och imorgon kommer Frida med barnen, de ska också slagga över! Så imorgon ska jag och Emil vara barnvakt medan Lisa och Frida ska på personalfest, så på dagen findera vi på och ta en tur på marinmuseét med kidsen och sedan blir det nog en go film med gotte till! :) Så denna helgen går i full fart tecknet, och det tycker vi om!!

Hej mitt vinterland.

Datum: 2010-10-21 | Tid: 19:03:14


..vad annars? Typiskt svensk som man är så är alltid vädret ett typiskt samtalsämne! Idag när Alfred och jag var ute på vår dagliga morgonrunda var det ganska kyligt men jag trottsade att ta skinnjackan när jag skulle åka till Växjö, såg ju solen sticka fram! När vi hade åkt en bit började de bli lite vitt längs vägen och det kom bara mer och mer! Där satt jag i skinnjacka lika glad för det! Att alla alltid blir förvånade när snön kommer och måste klaga. Tycker man borde ha lärt sig att vintern kommer varje år, men de är väl inte alla som gör de! Jag är ju lite av en kall människa så jag gillar såklart hösten och vintern. Visst är det lite segt när februari, mars fortfarande är mörk, men då har man våren att se fram emot! Givetvis nu när det börja gå mot jultider, så spanar jag i katalogerna och det finns så mycket julpynt och gardiner och jag ser fram emot att få pynta detta året! Ha inte blivit så mycket av det när man ständigt har varit på resande fot och aldrig varit hemma vid jultiderna, men i år då jädra bli vi värst på gatan!! ;)
Passade idag på att städa där man inte alltid städar: ugnen! Den är nu fin och mina händer är som russin och snustorra, så dags och hämta handkrämen!!

Det var inte igår.

Datum: 2010-10-20 | Tid: 14:10:49


För en vecka sedan innan jag tog väskan ut på äventyr så målade jag om en byrå som jag fått av Papajan. Självklart målade jag om den till min favoritfärg och det är ju inte så svårt att räkna ut vilken det är! :)

Innan.

Efter.

Visst blev den fin?!

Nu när jag även är tillbaka i Karlskrona så började jag dagen med en långpromenad med Alfred! Det var skönt att få komma ut på våra dagliga rundor och jag behöver det!


Jag har ju gått med tandvärk en vecka nu och knaprat Ipren (vet att det inte är bra) eftersom visdomstanden ligger och lura. Där fick jag för att jag sagt att jag inte haft problem med de andra visdomständerna. Så idag tog jag tag i och leta upp tandläkare då jag vill ha betalning genom faktura eftersom när man är student är det inte precis att man går och ha tion papp på kontot. Eftersom det var fyra års sen jag var hos en tandläkare befara jag att det kommer att gå på en liten kosing. Ooo ja jag vet att det är skam att jag inte har varit där på så många år, men har man inte råd så har man inte och tandläkaren har jag inte haft som prio ett, även om jag borde haft det. I alla fall så blev det folktandvården och jag får komma dit nästa vecka, så nu blir det att turbosköta sina tänder så de är någolunda fina till besöket! :)
Ikväll blir det träning med Svensson, det ska blir supergutt! Känner att jag behöver träna av mig både det ena och det andra!! Nu blir det lite pyssel här hemma (om jag inte fastnar vid datorn som alltid)!!

Lr?

Datum: 2010-10-19 | Tid: 00:51:41


Ååååhhh salstenta säger jag bara: TUMMEN NER. Fick tillbaka mattetentan idag och det gick inget vidare på den kan jag säg.. Varför ska man plugga in en massa och printa ner som man sedan har glömt? Hmm förstå inte det. Är mycket bättre med hemskrivningar, där får man i allafall ut något! Men men imorgon har vi salstenta på begrepp inom språkinlärningen som jag och Caroline har suttit med och kämpat i ett antal timmar. Snart lägger vi ner verksamheten och ladda om för nya tag till morgonens plugg och sedan drar vi iväg för att skriva tentaaaa.........
Ha varit på resande fot snart i en vecka men imorgon åker jag hem till Karlskrona och mina killar som jag har saknat som tuuusan! Så bli skönt att komma hem, men måste säga att det har varit en roooolig vecka, med mycket skratt och Carolines gästvänlighet!! Det räddade tentabeskedet igår!!
GODNATT♥

Sanna har gjort det igen.

Datum: 2010-10-15 | Tid: 19:36:05


Igår landade jag i Växjö, så jag startade dagen med ett besök hos la familia Sjöberg/Stuxberg och mös med flickan! Härliga timmar hade jag allt!! Sedan chekade jag in hos Hotell Florres och tog snabbt över lägenheten! ;) Caroline skulle iväg på kurs så Nina kom över och jag tog min roll som Husa och lagade taco till Caroline kom hem! Det blev en lång kväll/natt för mig och Caroline då vi satt och kollade igenom alla bilder från våra fester förr med la liga! :D MÅÅÅÅÅNGA skratt blev det allt!! Idag lyxade vi till det med en sovmorgon och sedan tog vi oss upp för att starta med fältstudie ett. Och JAAA jag knäppte av hela den så nu är nr 1 klar i alla fall och det känns sköönt! :D Ikväll blir det: Idol, rosé, rödvin och öl! En liten, liten uppvärming inför morgondagens utgång! Växjö Sanniieebananiiee alias snigeln, torres, termos - sanna, sandsbro - sanna, blondiie is back in tooooown!!!

Mmmnjaa.

Datum: 2010-10-13 | Tid: 11:11:32


Bahh känner mig som en enda stor stressboll inom mig och är verkligen i valet eller kvalet hur jag ska göra. Igår var jag typ säker, men känner nu hur allt snart bara bli pannkaka i stället. Jag kommer inte komma ner till Bkvara förens sent ikväll och då ska moster Sanna göra en uppgift med Ludwig som vi har i skolan och sedan ska jag hinna vara faster och gosa med de andra två knyterna! :) Så kommer jag att hinna med Växjö imon eller inte? Bahh är i valet eller kvalet, vill ju göra allt.. Ska i alla fall börja packa mitt liv i väskan så får jag helt enkelt känna efter ikväll hur jag ligger till i schemat! Åååh ska bli så underbart och få träffa nya tillskottet i familjen, få se om jag blir fastet Lisa denna gång! :) Bruka blir så med småttingarna! Men jag och Lisa är ju tillsammans en och samma! :)
Egentligen skulle jag sätta mig och skriva på vår uppgift som vi har men jag började kika över min ekonomi lite, hur jag kan ta bort skitsaker som kostar. Så jag började med att säga upp hyresgästföreningen, onödigt om både Emil och jag är medlemar. Sedan ringde jag och sa upp mitt abonnemang, så det blir att börja skriva ner lite nummer idag och rensa telefonboken för snart har jag nytt nummer!! Så lite bra har jag hunnit med!
Tro jag nog börja få en höstsläng, är trött och ingen motivation som jag hade innan, inget är kul heller och jag börja bli anti det mesta! Eller ja, jag börja väl bli fem år igen och trottsa allt.. Men hade det härligt idag för jag vaknade tidigt och det är tur jag  har min Alfred som tar mig ut på rundorna! Skönt är det ute och faktiskt fick jag en liten, liten, vintekänsla! Det är någon speciell lukt varje årstid har och idag kom vinterdoften mot min nos och hälsade på! Härligt!

Liten bit till sen är jag hemma!

Lite tekniksnille som man är nu 2010 så stödjer även jag Rosa bandet men jag gör det genom telefonen och fick en fin bild istället för en roset att knäppa på jackan! :) Många möjligheter finns det nu minsann!

Jag går och fiskar.

Datum: 2010-10-11 | Tid: 14:26:28


Helgen har varit kanon! Jag och Hanna slirade iväg på hennes cykel till Eke och CO för att dricka till att lite i lördags!! Sedan blev det utgång med hela gänget och det var mycket lyckat tycker jag! Igår var det inte mycket som hände här, som vanligt på söndagarna! Men Emil drog tillslut med mig ut för att fiska! Så Emil kastade och jag metade, men det varade inte länge för min del då mitt tålamod sa ifrån! Men Emil därimot hade en fiskares tålamod och kämpade på, tyvärr fick vi inget men Emil hade ändå lyckats i lördags att dra upp en gädda så det var int så sura miner när vi gick hem! :)

Emil lyckades slänga i burken med betet!

Alfred & jag var på lag!! :)

Emil! ♥


Vill även skänka många tankar till en gammal klasskompis, vars pappa dog i en bilolycka i helgen. Tänker på dig. ♥


Stekare.

Datum: 2010-10-09 | Tid: 14:37:49


Igår var det premiär för min del att laga stek!! Hanna kom för att få vara den förste provsmakare!  Säger bara en sak: OOOJ vad jag lyckades bra med steken! Varför har jag inte gjort det innan? Det är lätt och göra och så blir det så GOTT dessutom! :D MUMS! Det blev även äppelpaj till efterätt som var suverän och alkohol såklart! Det blev en spontan utgång för min och Hannas del och som det ser ut nu så är det inte omöjligt att det bli en slir runda ikväll också! :D

Dåliga bilder men här är då stekeen! :D

Hanna sitter redo att hugga in!

Jack kom och hälsade på också!

Höstmys.

Datum: 2010-10-08 | Tid: 12:17:49


Igår kom min kära systeryster och kusinvitamin på besök här hos mig, gästvänlig som man är så bakade jag kladdkakemuffins och scones till damerna så de skulle må gott! :) Så kuul hade vi och mycket snack om gamla minnen! Senare mötte vi upp Hanna och tog en fika ute för att röra lite på oss, dagen kunde inte bli bättre igår!! :)
Lisas katt Heavy hade på något konstigt sätt bitit av en bit av sin tunga så hon hade varit hos doktorn med honom så när de kom fick Kent kusinbesök och Alfred hade Franke! :) Ja lite av ett zoo kanske det är här ibland men det för mig inget för jag älskar djur! :) Franke tyckte det var så roligt att leka med kusin Alfred så han stannade över natten, så snacka om man hade det trångt i sängen! ;) Djur, djur, djur!

Kenten och Heavy!

En Alfred där..

..och en Franke där!!

Två glada tjejer!

Bakverk ala Sanna!

Idag kämpade jag mig ut med de två hundarna på en längre morgonrunda och vi mådde gott i det härliga vädret! Sedan tänkte jag att jag snabbt skulle knalla upp till Hemköp för att köpa en kött termometer, hade dem de eller? NEJ! Då fick jag minsann gå hem med alla varor och sedan ge mig ut igen och gå bort till ICA för de har ju i alla fall allt!! Så ikväll kommer Hanna över då jag ska bjuda på en stek med godsaker till och en efterrätt!MUMMA!


Nu är det dags att ta mig en kopp kaffe och plugga lite!!

Tips.

Datum: 2010-10-05 | Tid: 18:47:56


Efter en dag i skolan och lång bilfärd kom jag hem till en ny städad lägenhet som baby hade kämpat med! Då blir man minsann glad!! Hungrig var jag som tusan och efter att kollat i kyl och frys typ hundra gånger i hopp om att finna något gott gav jag upp och kollade i min rutiga kokbok. Eftersom det ekade ganska bra i kyl och frys kunde jag inte ha några höga krav och tillslut fann jag raggmunkar där jag hade allt utom ägg så äggen slopade jag! Hade ingen lingonsylt heller så jag tog äppelmos och hej och hå vad gott det var till! Fläsk hade jag inte heller så det fick bli bacon i stället och det är lika gott det!
Emil är iväg och fiska nu men sen när han kommer hem ska vi gå och handla upp kyl och frys igen! Om jag orka förstås, sitter och nickar här i soffan! ;)




Just de, ska inverstera mig ett par nya höst/vinterdojor så vilka tycker ni är finast?? Tacksam för tips! ;D (Klicka för stor bild)

Gillar båda som tusan, så man kanske kan unna sig ett par nu och ett par till våren?! :D Inte omöjligt om man heter Sanna!!!

5 av 5 toasters.

Datum: 2010-10-04 | Tid: 18:08:29


Säger bara en sak: VILKEN HELG! Den har varit kanon och jädrans händelserik, om man säger som så att vi har tagit tillvara på helgen med att vara uppe till ottan och sedan upp och pataja till att igen! :) Efter att jag och Caroline hade skrivit oss nöjda på hemtentan i fredags tog vi lite vin och joinade grabbarna med lite spel, sedan kom Helen och fredrik och gjorde oss sällkap och sedan blev det utgång med tidig morgon! Lördagen kan jag säga att jag var duktigt sliten, men Caroline peppade mig och jag drog i mig alvedon och gjorde mig iordning för rond 2! Folket trillade in en efter en här med presenter till Emil! :) 15.05 tog vi bussen som gick mot Fågelmara för att ha fest hos Emils far och då var i på att igen! Sammafattar eftermiddagen/kvällen/natten med: Slush-ice och brännvin, skratt tills magen och kinderna krampar, gräsklipparace i trädgården, tjo och tjim, alkohl i massor och ett x andtal timmar, god mat, mycket skratt, race in till stan, utgång på olika krogar.. Sumeringen av en sådan här lyckad kväll blir på söndagen: UTSLAGNA till max, men det var det jädra värt att! ;) Det kändes in till idag och egentligen orkade jag inte skriva så mycket men det blev det visst! Bjuder här på lite bilder ifrån helgen som vi sent kommer att glömma! ;) Tacck Emil! ♥

TJOHOO!

Caroline & jag tog täten!!

Grabbarna grus i glad ton!  (Syns att vi är på landet lr?!)

Emil servera välkomsdrinken som blev kvällens succé drink!

Grässklippa - racet förbereds! (Caroline & jag kom nästan först!)

Helen & Jonas! (Klockan var inte mycke då vi alla va igång! ;))

Jag & Hampus

Så j*vla gooott.

Datum: 2010-10-01 | Tid: 19:01:19


Idag anlände Caroline till mig i Kkrona för att spendera ännu en helg med mig! Tycker vi om! :) Vi tog oss en runda på stan idag för att leta present till Emil men fann mest till oss själva! :) Jag har hittat min drömklocka som snart kommer pryda mina hyllor i hallen! (Ha lagt in en liten önskan till Emil) Hihi! Så här ser den ut:

Så jädra coool och snygg är den!! Sedan har vi även gott och laddat för sushikväll och fyyy faaasen vad gott det var! Får aldrig nog det är så gott så gott!! MUMMA!!!

Två till som var mer än nöjda!

Nu ska vi köra slurtspurten på hemtentan och dricka mer vin, då skriver vi som bäst! ;) Imon blir det födelsepataj för Mr. Emil!!


RSS 2.0