Dodododooo BATMAN.

Datum: 2012-07-29 | Tid: 10:13:32


Igår var vi något slitna och det blev inte så mycket gjort. På kvällen gick jag och Emil på den efterlängtade Batman - The Dark Knight Rises. Riiiiiktigt grym var det, sketa bra var filmen! Kan verkligen rekommendera den till er som gillar dessa filmer! :)
 
 
 
När vi kom hem lös hela regnbågen utanför!

Underbar dag.

Datum: 2012-07-29 | Tid: 10:03:29


I fredags steg vi upp med tuppen! Vi gjorde oss redo för en picknick dag, åkte och handlade gott på vägen och sedan var vi först på plats på Torkö stenbrott! Dagen blev perfekt med mycket sol och bad, vattnet var jätte klart och det var skönt att bada! Det blir ett ställe att åka till fler gånger!!
 
På kvällen var vi på inflyttningsfest som bjöd på smörgåstårta, skratt och utgång! En riktigt rolig kväll!! :)
 
 
 
Solen kom lagom till frukosten!!
 
 

Min dag.

Datum: 2012-07-26 | Tid: 23:03:47


Har jag: ¤ Jobbat ¤ Solat ¤ Badat ¤ Fått håret färgat av syster ¤ Ätit langos ¤ Vart ute och gått. Imorgon ska vi åka på utflykt så det blir snart bingen och upp med tuppen imorgon!
 
 

Jobb, sol, fika & bad.

Datum: 2012-07-25 | Tid: 17:01:22


Jag jobbade till i förmiddags och efter det blev det beachen med Hanna! Skönt! Snart ska jag iväg och jobba natt igen! Ha att!!


Från badkruka till baddare.

Datum: 2012-07-24 | Tid: 16:54:02


Hanna och jag slog nog rekord i bad idag! Tre omgångar var vi i badet och svalkade oss! Det är inte illa för två krukor som oss!! :)


Solig dag.

Datum: 2012-07-24 | Tid: 12:08:44


Fördelen med att jobba natt är att man har dagarna tillgodo!! :) Så idag är Hanna och jag ute på Knösö och ligger på klipporna!! Det har även blivit årets första dopp i havet!! :)


Borta bra, men hemma BÄST.

Datum: 2012-07-23 | Tid: 23:49:02


Nu minsann har jag varit iväg en del dagar som har varit fullspäckade! I fredags bar det som sagt av till Öland och Böda sands camping! Vi levde husvagnsliv och hade det hur bra som helst! Det var längesedan det var så trevligt och härligt! Skönt att komma bort lite! :) Vi nattade i två nätter! Det var mysigt att leva campinglivet dock var det lite segt att mottagning och nät var segt som tusan! Fast å andra sedan så är väl det som hör till campinglivet! Det är inte omöjligt att det blir camping fler gånger!
 
 
 
Vädret var sisådär när vi skulle ge oss ut på upptäckarundra!
 
 
 

 
 
 
 
The grillmasters!
 
Vi fick tillslut det fina vädret!
 

Såklart var vi och kollade när Claes band Wonderband spelade på after beachen!
 
 
 
Innan vi åkte hem tog vi ett parti mini-golf!
 
"Hej hej"
 
Stämningen var spänd, det var mycket jämt mellan alla!
 
Timmy vann, jag och Hanna kom två, Lisa trea och Emil fyra!
 
Igår åkte Emil hem igen för att idag jobba! Jag stannade kvar i Bergkvara för att har poolhäng och sola, tillslut kom solen och jag tog mig näästan det första doppet för i år! Ikväll kom jag tillbaka till Kkrona! Skönt att vara hemma och få sova i sin egna säng, men det blir det bara ikväll för onsdag och torsdag ska jag jobba natt! 
 

Ja ni ser ju vilken badkruka jag är!
 
Det är bättre ovanför vattnet!! ;)
 
 
 

Böda camping.

Datum: 2012-07-21 | Tid: 02:01:42


Idag anlände jag, Lisa, Timmy, Emil, Hanna, Lowe, Alfred, Frank och pappa till böda camping!!! Här mötte vi upp Frida, Claes, Ludwig och Hilma som har varit här hela veckan! Så nu blir det att leva husvagns-liv i två dagar!!! Yeeiii!!! :D


K E N T.

Datum: 2012-07-19 | Tid: 14:38:39


Jag blir aldrig besviken gällande Kent! Det var hur bra som helst igår och de glänste som vanligt med coola ljuseffekter!! :) Dock är det lite tufft att gå på konsert och vara kort, men jag hittade en hel del luckor så jag kunde se Kent!! :) En fantastisk kväll var det igår och den får topppbetyg! :) Nu bjuder jag på ett bildhav!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Östersjöfestivalen.

Datum: 2012-07-19 | Tid: 14:13:00


Igår åkte jag och Emil ner till Karlshamn för att gå på östersjöfestivalen och kolla på KENT!! Super mysigt hade vi det och skoj som tusan! :)
 
 
 
 

Lars Winnerbäck med band.

Datum: 2012-07-17 | Tid: 17:15:26


Det är verkligen något speciellt att gå på konsert! Det ger så mycket glädje! Lars Winnerbäck var fantastisk igår, mycket grym live måste jag få säg! Det var en kanon konsert och kväll som inte kommer att glömmas i första taget! På onsdag blir det det bästa som jag har väntat på, att kolla på KENT!!!
 

Såg lite mörkt ut för oss när vi anlände till Borgholms slottsruin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett par dagar.

Datum: 2012-07-16 | Tid: 13:45:15


Ooop det var ett tag sedan jag skrev! Kan säga att dagarna har varit fullspäckade från morgon till kväll!! :)
 
Fredag: Lisa, Timmy och Lowe kom ner då det hade varit med katten hos veterinären! Vi hängde hela dagen och tog en repa på stan där vi hittade Claes med barnen! Lisa och jag tog med oss barnen till mig! Sedan kom Frida, Claes och Hanna och vi åt gott och hade det myycket trevlig! Ludwig och Hilma ville bada så hela ligan rasslade ner till Stumholmen där det badades för fulla muggar! När la familia hade åkt kom även Mange och Johan för planering av måndagens aktivitet!
 
 
 
 
 
 
Lördag: Lite smått sliten efter fredagen tog jag mig till jobbet för att jobba natt!
 
Söndag: Uppe med tuppen på jobbet gjorde jag mig i ordning och sedan mötte upp Emil. Becca och Robban kom och plockade upp oss och det bar av till Hasslö där det var dop för Sanna och Emils lilla sötnos Ninja! Även Caroline och Nina tog sig till Kkrona vilket var trevligt att träffa dem! :) Ninja var så duktig under dopet och vi fick supergod mat och tårta!! Mmmmm! :) Av mig och Emil fick Ninja en tavla som jag hade gjort by myself!!
Efter dopet kom Caroline och Viktor till oss för att spana in lägenheten! I väntan på deras tåg tog vi oss ett glas vin! :) När de hade åkt tog emil och jag oss upp till Stars and Stripes där det blev lite rosé och öl! Efter det gick vi hem till Jonas & Emma där det blev lite snack och kortspel! :)
 
 
 
 
 
 
Måndag: Jag, Mange och Johan tar bussen till Kalmar där Hanna möter upp oss! Sedan bär det av till Borgholms slottsruin för att se LARS WINNERBÄCK! Yihhaa det ska bli super-duper-trevligt!!
 
 

Vi är med..

Datum: 2012-07-12 | Tid: 10:29:07


..DISKMASKIN!!! Fy farao vad gott det är! Frågade man mig för några år sedan så tyckte jag att diskmaskin var onödigt! Men nu när man är två och jobbar har man liksom inte tiden att stå och diska, det gäller att vara effektiv! Skönt är det iallafall!! :)

Tadaaa, en Siemens blev det, rostfri. Vad gör väl de när man slipper att diska?! :)
 
 
Mmmnjaaa sitter just nu och laddar inför ett natt-jobb-pass!! Blir även det lördag natt! Kaaattchiing! :P På söndag ska vi till Hasslö och fira lilla söta Ninja som ska ställa till med dop!! :) Härligt!
 

Smörgåstårta à la club sandwich.

Datum: 2012-07-11 | Tid: 17:00:39



Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Över 60 min
Portioner: 10

Mumsig klassiker med bacon, kyckling och majonnäs – nu som smörgåstårta. Låt gärna stå i kylen över natten.
Garnera med rucola och tomater strax före servering.
 
Ingredienser:
2 paket bacon (à 140 g)
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonnäs
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
400 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
rucola till garnering

Gör så här:
» Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det.
» Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
» Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
» Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar.
» Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
» Garnera med halva tomater och rucola.

För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd. 
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfritt färskostalternativ. Kontrollera innehållet i majonnäsen. 
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt färskostalternativ. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
 Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt ev med lite fransk senap och dragon. Kontrollera innehållet i bröd och kycklingkryddan för samtliga allergener.
 
Tips
Tårtan vinner på att stå i kylen över natten.

Sätt tandpetare i smörgåstårtan innan du täcker den med plastfolie så håller den stilen. Lägg på rucola strax före servering, den slokar lätt annars.
Källa: Ica

 
 

Härliga unge.

Datum: 2012-07-11 | Tid: 16:49:04


Mycket häng med Lowe och familj blev det in på natta igår!! Vi busade runt i möbelhus igår, rev ut halva moster Sannas kök och så gjorde vi en smörgåstårta!! :) Längtar redan till jag får hänga med la liga igen! :)
 
Grabbarna fick se upp, bäst vad det va så kom det en bunke från ingenstans!
 
 
Taddaaa!!
 
 

Full fart när Lowe är igång!
 
 
Lisa är mästare på smörgåstårta! :)
 
 
Mmmmm så gott så gott!!

Kvalitetstid.

Datum: 2012-07-10 | Tid: 09:37:10


Idag gör jag ett nytt försök av att vara ledig! ;) Och vad händer då? Joo mosters lilla gull L♥we kommer!!! :D Sakna alla mina små skruttar till max och idag kommer en av dem! Kan jag sniffa på Lowe istället för mina byxor som luktar Lowe! ;)
 
 
 
 

Den perfekta söndagen.

Datum: 2012-07-08 | Tid: 22:19:44


Denna söndag hade inte kunnat bli bättre!! Efter slutat jobba på morgonkvisten blev det en träff med Hanna då vi började med lunch på Tre G! Sedan gav vi oss ut till Dragsö och spelade minigolf, jag ledde första delen, sedan gick Hanna om mig och mallgrodan blev en dålig förlorare! Men jag ska säga att det var mycket jämt och nästa gång tar jag Hanna! ;) Efter minigolfen tog vi oss lite ÖL i solen, Emil joinade och vi käkade bland annat plankstek, mmm så gott!! :) Har verkligen varit en hejdundrande dag!! Tummen upp! :thumbup: Imorgon väntas jobb så nu säger jag GODNATT!
 
Nöjd Hanna!
 
 
Vinnaren för den här gången!! ;)
 

Slutat för dagen.

Datum: 2012-07-08 | Tid: 10:24:30


Sitter och vänta på bussen! Slutade nu vid 10.00 efter ett 24 timmars pass! ;) ha jobbat så hårt att mina byxor gått sönder mer än vad de ska vara!! :P Haha! Få se vad resten av dagen har att erbjuda?!


Mysteriet På Greveholm 2.

Datum: 2012-07-06 | Tid: 17:55:44


Ååååhh det är ju så jag längtar tills den 1 december då julkalendern börjar! I år blir det ännu en bra julkalender! :D
 

Glass i stora lass.

Datum: 2012-07-05 | Tid: 13:10:54


Tycker faktiskt att det gick bra hos AMS idag. Nu ska jag bara försöka få ihop alla papper jag behöver :S Efter AMS blev det en fika date med Hanna.B och vi lyxade lite med fina mackor och sedan gick vi och åt Karlskronaglass!!! Riktigt fint var det!
 
Ändrade planer angående min lediga dag, ska gå in och jobba 15.00 idag. Eventuellt så blir det natt så jag ska ta och packa min nattväska! :) Jobba, jobba, joooobbbaa!! JA, jag är vääääldigt flexibel människa!! :thumbup:
 
Att vädret är lite halvdant bry vi inte oss om när vi ska äta glass! Diggar verkligen bussen som de har! :D
 
 
Hanna njuuuter!!
 
 
Jag tog en smak med RedBull, guuud så good den var!!!
 
 
Var även och hämtade ut biljetterna till KENT! Yihhaaaa!!!
 

Ledig dag.

Datum: 2012-07-04 | Tid: 19:44:24


Tänka sig, imorgon är jag ledig! Det jag hade behövt göra imorgon är att städa här hemma och dona. MEN det tänker jag minsann inte göra när det är ledig dag. Ska först ta mig till AMS, blir trött jag bara tänker på det. :S Sedan blir det bara bättre för då ska jag ta beachen med Hanna.B och om det är dåligt väder har vi en plan B, att ge oss ut på stan och äta gó fika!! :)
 

Du, jag & döden.

Datum: 2012-07-03 | Tid: 21:44:01


1998 går jag i sexan och hör singeln "om du var här" och fäster mig direkt för bandet: KENT! Sedan dess har jag lyssnat flitigt, köpt deras album och gått på deras konserter! Nu 14 år senare lyssnar jag fortfarande på dem och det är återigen dags att se dem spela!!
 
 
 
Kent konserter som jag har varit på:
 
2002 - Jag vinner biljetter till Kalasturnén och ser Kent för första gången i Karlshamn! Tog med mig Lisa, Jonas, Petter & Erik var med!
 
2003 - På självaste nationaldagen stå Lisa, jag och Timmy vitklädda bland 33 000 andra Kent fans på Stockholm station!!
 
2005 - Kent är ute på "Turné 19" och har världens största tält, den konserten var i Kalmar!!
 
2007 - Drar jag och min vän Glans ner till Lund, till Olympen och se Kent!!
 
2012 - Biljetter är bokade till mig och Emil!! ♥ Åker återigen till Karlshamn där Kent ska spela på Östersjöfestivalen. Ska blir superduper kuuuuul!!!! :D
 
 

Sushii.

Datum: 2012-07-03 | Tid: 09:17:46


Blev så himla sugen på Sushi igår, så jag gick och köpte mig lite! Mmm det är så gott! :) Skulle kunna leva på sushi!
 
 
Annara händer det väl inte så mycket spännande. I helgen blev det jobb och lördagkväll var vi ute på Saltö ett gäng och spelade kubb och hade det trevligt! Skulle egentligen vart ledig idag, men ska gå in och jobba några timmar!
 


RSS 2.0