Mina sista ord detta året.

Datum: 2011-12-31 | Tid: 13:16:39


Julfirandet i Bkvara var hur mysigt som helst, kan summera så som att UNO fick igång allas spelinstinkt och skratt, hur bra som helst har vi haft med det. Det blev god mat och fina julklappar och såklart mys med alla familjemedlemmar!


Tomten hittade till oss men lilla Lowe var inte lika förtjust i det! ;)

De blev lite segare när vi kom hem då jag åkte på maginfluensa som heter duga, en dag senare åkte Emil också på att! Så denna vecka vet jag inte hur mycket jag sovit, MYCKET i alla fall. Inget roligt då man har ett examensarbete som hänger över sig.. :( Igår känd jag mig äntligen pigg så jag, Hanna och Emil drog och handlade till vår tre-rätters som vi ska ha ikväll! Vad det blir kommer senare! :D

Idag tog Emil, jag och Alfred vår nyårsafton-långrunda, där det bjöds på finfint väder och Alfred fick även leka i hundgården!









GOTT NYTT ÅR PÅ ER OCH GOD FORTSÄTTNING PÅ 2012 ♥

Nanny.

Datum: 2011-12-23 | Tid: 20:43:52


Idag har moster Sanna varit barnvakt och hängt med Lowe hela dagen! Vi ha varit ute och gått och varit hos kusinerna!!


Yiippiiikaaeeeiii.

Datum: 2011-12-22 | Tid: 15:01:01


Häromdagen ringde en förskolechef som jag har smörat in mig hos och undrade om jag ville ha ett heltid i två månader! Jag tackade självklar ja! :) Har varit på förskolan idag och hälsat på och snackat med förskolechefen, hon sa även att de kan bli förlängt och det verkade vara en härlig förskola! Jag är glad att bara ha något när jag är klar i skolan, dock är det segt att mitt examensbevis kommer dröja och de påverka lönen :S Jaja det blir bättre än innan iaf! ;)


Glad tjej!


Hilma hade ju kalas igår och systeryster Lisa hade bakat den finaste tårtan jag någonsin sett!! Då blir man allt en stolt tvillingsyster!! :)


Snyggaste ni sett va?! :)

Slaggade över hos Lowe & CO inatt och där ingår en bodygard som se tilll att ingen stör ens skönhetssömn!! :D


Frank the taaaaaank!!!

Ikväll tar jag med min jycke och åker tillbaka till Bkvara för att stanna till ända till annandag jul! Emil kommer och joinar imorn!! :D

Födelsedagsbarnet.

Datum: 2011-12-21 | Tid: 10:19:48


Idag fyller denna donna 4 år!! Moster ska upp till landet och gå på kalas!! :)




Sedan blir de ner till Kkrona imorgon en sväng och sedan tillbaka till landet för att fira julen!! :D Det ska bli så mysigt, äntligen jul!!!

Mitt i julstressen.

Datum: 2011-12-20 | Tid: 14:13:08


Trodde att jag var ute i god tid med allt i år, men så sitter man här sönderstressad plus att man har ett examensarbete som hänger över en ordentligt. Plus att en massa ska göras och tiden är knapp. Men i all denna röra kommer ett gott besked! Det gjorde mig mycket glad!!


Min middag!

Tok-mega-pass.

Datum: 2011-12-19 | Tid: 16:21:12


I fredags gick vi ut till Hanna på Saltö och fick oss julamat!! MMMM!! Det blev även lite glögg och vin! En mysig och härlig fredag!





I lördags var vi ute och handlade lite, sedan på kvällen blev det vin! På took för mycket fick jag i mig den kvällen och gårdagen spenderades endast på soffan i fosterställning. Har sagt det förr och jag säger det igen:
- Jag ska aldrig mer dricka!!!! :P

Idag har Lisa och jag sletit med examensarbetet, vår examinator vill ju ha det noga och då är det bara att kämpa på. På nått vänster kommer det att gå!
Ikväll har jag och Hanna bokat in oss på jul-mega-passet på Friskis som håller på i två timmar och innehåller allt från aerobic, step till affro! SÅ ikväll ska varje liten alkoholdroppe svettas ut!! Tjohooo!

GODmorgon.

Datum: 2011-12-16 | Tid: 06:57:25


Denna morgonen startade inget vidare, undra hur dagen kommer att sluta?


Känns väl lite sådär..

Datum: 2011-12-15 | Tid: 23:11:57



Paket att hämta.

Datum: 2011-12-15 | Tid: 18:25:04


Vill man har riktigt schampo och balsam till ett bra pris, kan jag rekommendera lyko.se. Jag måste ha riktiga grejer, annars blir mitt hår som en rejäl kratta. Jag menar varför förvärra än vad det redan är?!



Produkter som är en standard i min beställning är Goldwell Kerasilk schampoo och treatment som jag kan rekomendera för det torra håret, speciellt nu när man träna och duscha många gånger i veckan!! Även Lanzás powder up är en klassiker för mig! Denna gång jag ska hämta ut paketet så är det ocksåpå Tigi´s torrschampo med! Kan behövas för de tillfällen då jag inte hunnit duscha håret! ;)

Barappapappapapaa.

Datum: 2011-12-15 | Tid: 15:34:05


Jojo idag är huvudet och hela jag gegga! Lisa och jag har suttit och kämpat med resultatdelen på examensarbetet, vilket inte är min favorit. Kort och gott så innebär det att man sammanställer alla intervjuer som man gjort.



Man kan nästan tro att vi driver en mordutredning med dessa lappar..Och här har vi ändå plockat ner en hel del.. Imorgon ska vi upp till Växjö, blää säger jag om de, har ingen lust att åka dit. Visst, kan ju vara bra och snacka lite med handledaren och examinatorn, men jag har ingen lust.

Trippelkoll.

Datum: 2011-12-14 | Tid: 18:47:29


Hur kommer det sig att allt hamnar på köksbordet, i alla fall i detta hemmet. Är det inte träningsskor så är det veckans post som ligger över hela bordet och kan säga att jag är den största boven i dramat att orsaka denna bord-kaos! I alla fall, nu när jag satt och tog mig ett knäcke innan jag ska iväg och tränade fick jag se på bord-kaoset att- jaá vi har samlat ihop tre kalendrar till nästa år. Är jag så förvirrade att jag behöver använda allihopa eller är jag en klassisk smålänning, för snåla att slänga det man har fått gratis (förutom WWF kalendern)? Tror att det är för att jag är en virrpanna, kan behövas kalendrar ;) men var ska man ha alla?



Orkade inte laga mat idag.

Datum: 2011-12-14 | Tid: 16:18:08



Lucia.

Datum: 2011-12-13 | Tid: 13:55:05


Långt innan seden med luciatåg uppstod, var den 13 december en viktig dag. Lucianatten räknades länge som årets längsta natt. Trots kalenderreformen 1753, då vintersolståndet flyttades till 21-22 december, levde föreställningen om den särskilt långa lucianatten kvar. Enligt folktron var den natten farlig, övernaturliga makter var i farten och djuren kunde tala.

Luciadagen var en stor festdag, särskilt i Västsverige, där den kallades ”lille julafton” eller ”lusse långnatt”. Då åt man mycket – ibland upp till tre frukostar! Det var en kvarleva från den katolska medeltiden då julfastan började i gryningen. Lussebruden, som förekom på vissa håll, var en kvinna klädd i halm, eller en halmdocka, som man dansade med under lussedagens festligheter.

Helgonet S:ta Lucia, som gett dagens sitt namn, var en ung italienska som led martyrdöden år 304. Hon levde i Syracusa på Sicilien och i legenden sägs att hennes fästman angav henne för att vara kristen, efter att hon använt sin hemgift till mat åt de fattiga. Vid denna tid var det straffbart att vara kristen i det romerska
samhället och hon dömdes till döden. Som hämnd stack hon ut sina ögon och skickade dem till angivaren. S:ta Lucia är de synskadades skyddshelgon och resterna av henne kan ännu beses i S:t Jeremias kyrka i Venedig.

Den ljusprydda lucian, som kommer med en bricka på luciamorgonen, var från början en högreståndssed, och förekom framför allt i Västsverige. En möjlig förebild fanns i ”Kinken Jes” (Kindchen Jesus = Jesusbarnet), en ursprungligen tysk sed, med en julklappsutdelande figur, försedd med gloria av ljus på huvudet. Första gången vi hör talas om den svenska luciaseden är 1764 på Horns boställe norr om Skövde.

I mitten av 1800-talet spreds luciaseden vidare till universitetsstäderna och olika organisationer med västsvenskar i förskingringen. På Skansen startades luciafirande på 1890-talet i ett försök att visa provinsiella festseder.

Luciafirandets popularitet ökade på 1920-talet, då Stockholms Dagblad anordnade det första luciavalet och det första offentliga luciatåget med kröning av den flicka som vunnit tävlingen.

Från början uppträdde Lucia ensam eller med en eller två följeslagare. Så småningom fick hon ett ganska stort följe, där tärnor och även de stjärngossar, som tidigare uppträtt som de tre vise männen i julupptågen på annandagen och trettondagen, kom att ingå.

Idag är luciafirandet både en offentlig och en familjär tradition. Först var seden en symbol för hembygden och så småningom för Sverige. För utlandssvenskar är luciatraditionerna ett viktigt band med hemlandet. Luciafirande förekommer även i Finland.

Melodin till luciasången är italiensk och handlar egentligen om en stadsdel i Neapel vid namn Santa Lucia. De svenska textvarianterna skrevs på 1920-talet.

Namnet Lucia kommer av latinets lux = ljus. Idag är det främst dagis, fritis och skolorna som för traditionen vidare.

Nordiska Museet.

Hur man snurrar bullar.

Datum: 2011-12-13 | Tid: 13:33:12


Igår var det bullbak här hemma! Jag bakade saffransbullar med vanilj! Annars när jag bakar bullar kör jag klassikern, kavla ut, smörjer på fyllningen, rullar ihop och skär bullar. Men inte denna gången minsann, nu skulle man knyta bullarna, ååååkej tänkte jag. Fattade halvvägs hur de menade i receptet så fick googla upp det där jag hittade bildbeskrivning. Men det vet jag inte hur de gick, gjorde som de visade men vet i tusan om det gick bättre för de, så tillslut gjorde jag på mitt egna sätt!


Min guldhög!



Jag kavlade ut och smörjade på fyllningen som..


innehöll smör, vaniljsocker och socker.


Sedan vek jag ihop och kavlade försiktigt. Skar remsor som var ca 3 cm breda.


Tog en remsa och vek över den andra och snurrade remsan och sedan rullade ihop till en bulle. Det var lite smått kladdigt så tillslut lyfte jag bara lite på den översta remsan, la tillbaka den på den andra och snurrade ihop till en bulle!


Jäste 30 min, penslade på med ägg, på med pärlsocker och svisch in i ugnen!


Så här läckra blev bullarna! Jag råkade göra dem lite stora så de blev lite degiga, men de gillar jag! Fast nästa gång ska jag försöka göra dem lite mindre!! Supergoda blev de också!!!

Julemys.

Datum: 2011-12-13 | Tid: 07:23:51


Det är ganska mysigt att gå genom staden på morgonkvisten, när det inte så så stort folktryck!



Julklappstips från Apoteket.

Datum: 2011-12-12 | Tid: 15:16:07


Apoteket.se kan man vara med och tävla om ett presentkort värt 2000:- genom att lista julklappstips till nära och kära från Apoteket! Så tävla du också genom att gå in HÄR!

Mina julklappstips!

Ett Cliniderm for men Kropp  paket (129:- ) som innehåller: Shower/Schampo + roll-on, perfekt till pojkvännen, pappa eller brossan!!



Papaya Smooth Body Lotion (85:- ) & Papaya Smooth Shower Cream (75:- ) från NATUVIVE Essentials Papaya doftar ljuvligt och återfukta en torr hud, (använder dem själv). Cliniderm Ultra Soft Cleansing Milk (99:- ) är sminkbortdagning som återfukta huden (ha den också själv). Perfekt julklapp till syster eller bästa vän.



Vetenallen Hugo (220:- ) kan man värma i micro så han blir varm och go! "En varm nalle då ditt barn behöver tröst, har svårt att komma till ro och som hjälp mot småkrämpor. KRAV-odlat vete i innerkudden". Perfekt till ditt barn/syskonbarn!



ECO Kropp paket (99:- ) innehåller Lotion & showergel. "Innehåller naturligt olivlövsextrakt som återfuktar huden och milt rengörande ämnen som bevarar den naturliga mjukheten". Jag vet att min mamma är förtjust i dessa produkter så varför skulle inte din mamma vara de?! ;)



Cliniderm Ansikte paket (219:- ) innehåller ansiktskräm & rengöringsmousse. Detta är en julklapp kan köpas till sig själv då man har känslig hud, speciellt nu i vinter som jag har. Passade julklapp att ge sig själv!

GÅ IN OCH TÄVLA HÄR!
ELLER BESÖK APOTEKET.SE

KENT kommer med nytt album och turné!!!

Datum: 2011-12-12 | Tid: 12:11:05


Så här snygg blev Alfred efter 4 timmars slit! ;)

 

Idag sov jag alldeles för länge, men skönt var det och man behöver det ibland! Ha surfat runt lite idag med kaffekoppen i näven och vill bara ta dagen som den kommer. Men ska faktiskt ta mig ett bak senare, som ni få ta del av!

En god nyhet som jag såg idag var:


 

 

Iiiih vad gutt!! Yihha i sommar ska jag allt ta och se dem, få hoppas att de kommer någonstans lite närmre Karlskrona. Har varit ett fan av Kent sedan jag gick i sexan (13 år sedan), sett dem i Lund, Kalmar, Stockholm stadium och i Karlshamn. Kan se dem hur många gånger som helst! Lööv Kent! ;)


Fläskfilé och årets julbad.

Datum: 2011-12-11 | Tid: 13:36:28


Igår var det min och babys dag och det firade vi med mys och god mat!!

 

Vi lagade smördegsinbakad fläskfilé med potatisgratäng och ädelostsås! Emil försteker fläskfilén!

Vi la först på ädelost!

Sedan fläskfilé, kronärtskocka och knöt igen!

Tjoooff in i ugnen! Så här gott blev det!! MUMS!

 

Idag är det dags för Alfreds årliga julbad och klippning!! Så medan jag gjorde iordning för det tog Emil och Alfred en promenad och matade fåglarna med vårt gamla bröd! ;)

Vid regnbågens slut, finns alltid en skatt! Alfred sitter och njuter i godan ro!

 

När han kom tillbaka åkte han in i duschen! Mindre roligt!

 

Det gäller att få in sin gamla doft, för gott kan man ju inte lukta! ;)

 

Nu har Alfred torkad till och då är det dags för klippning, det är ingen favorit för Alfred kan jag ju säg! Tjo!!

 

 


Frossa och härligheter.

Datum: 2011-12-10 | Tid: 14:26:04


Bakade saffransskorpor igår som Leila tipsade om!! ;) Eller min blev, skorpor med en touch av saffran! ;) Tänkte fel gällande mängden av saffran, men Lisa tyckte de var bra med saffran så det blev inte så tokigt iaf, kalasgoda blev de!!



Mammas supergoda saffransskorpor

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).



Igår kom som sagt mina finingar Lisa och Lowe!! De blev en klippning av Emil och en snabb klippning av mig. När vi kom hem gjorde vi baauuta hamburgare, ååh så gott det var, svinhungrig var man med! ;)


Juuummmii.

La liga slaggade över här inatt eftersom det var sådan blåst ute och det var lika bra att vara på den säkra sidan, YES tyckte jag för idag har jag och Lowe morgonmyst!


Frukosttajm!!


Premiär av julaskinka!!! :)

Löööv denna doft.

Datum: 2011-12-09 | Tid: 10:31:56




Detta är jul för mig, hyacint doften!! MMmmmm jag skulle kunna ha en massa, massa för att de luktar så gott!! :) Då är julen på ingång!
Sitter just nu med en kopp kaffe och tar det lite som det kommer denna dag, ska fredagsstäda lite och sedan blir det bakningen å la liga från landet!!

Hej då skrället.

Datum: 2011-12-08 | Tid: 19:26:36


  • Idag sa min tandläkare att den 17 januari dra de ut min visdomstand!!!! GUTT!! Så jäklar skönt att bli av med fanskapet! Fick dock inget klistermärke, kanske den 17:e?!

 

  • Lisa och jag har idag lyckats skramla ihop ännu fler sidor idag på examensarbetet, så fint känns det!

 

  • Igår fastnade jag vid tv:n och Leilas söta jul, så var tvungen att kolla på första avsnittet på playen!! Leila är ju bara för bääst, vill också bli som henne, kunna baka hela dagarna!!!!

 

  • Så imorgon med inspiration tänkte jag baka lite med mitt guld, vad jag ska göra då få ni se! ;)

 

  • Imorgon kommer mina bästa, Lisa och Lowe då ska vi laga egna hamburgare och mysa till tusen!! ♥ ♥

 

Gamla avsnitt av Leilas jul gick visst nu på tv:n, måste jag se!! :)

 

 

 


Jaja jag ger väl upp dåra.

Datum: 2011-12-07 | Tid: 20:35:05


Idag startade jag med lite pluggande, sedan gjorde jag mig iordning för att Mamma skulle komma ner och vi skulle svänga om stan! Så när Mamma hade kommit drog vi ut och gick igenom ett par affärer och sedan var de dags för Mamma att fixa håret hos Frida! När det var klart så drog vi ock käkade thai, jag tog givetvis sushi! :)

Gav idag upp mitt stolta jag och ringde tandläkaren om en akuttid, så imorgon 7.10 ska jag dit för en koll och jag ska nog allt försöka se till att de dra ut fanskapet!!

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och vänta in min baby som jag inte sett så mkt av på senaste tid då han jobba o jobba! Duktiga han! ♥

Tele-killen.

Datum: 2011-12-07 | Tid: 10:06:02


I morse snackade jag med denna kille i tele, på fredag träffas vi!! ♥


Ett flyt.

Datum: 2011-12-06 | Tid: 20:40:06


Ha suttit nu med examensarbetet i två dagar och jag måste säga att det flyter på mycket bra! Jag är fortfarande väldigt lugnt över den, hmm det oroa mig lite! ;) Förutom examensarbetet har jag varit som en klagande pensionär dessa dagar. Jaa de är fortfarande min tand som spökar, vet hur Lowe har haft det nu när tänderna växer! Och nu tänker ni, aah varför går hon inte till tandläkare. De ska jag svara på minsann, för sist jag gick dit för min visdomstand och smärta, sa de: den växer som den ska.... Jaaam nu när det har gått mer än ett år och jag har haft ont lite från och till (fast inte så ont som jag har nu) så har jag sagt att när jag får en kallelse nästa gång ska jag minsann be dem slita ut sketet. Nu svarade jag visst inte på varför jag inte går dit nu.. Jo för ringer jag nu så får jag en tid, går dit och slänger ut pengar, sedan kolla de och bestämmer att jag får en ny tid. När jag väl ha fått den nya tiden har smärtan gått över. Så man kan säga att jag skjuter på det så jag kan spara lite pengar nu vid juletiden! :D Så, så är det med att.


Lite skratt förgyller alltid vardagen!! :D

Snö.

Datum: 2011-12-05 | Tid: 12:45:27


Ja det har ju inte undgått oss som har Facebook att startsidan har varit utsmyckad med statusuppdateringar och mobiluppladdningar om att snön har kommit.. Jaaaam det är alltid lika mysigt när den första snön kommer, men till Kkrona har den minsann inte hittat hit. Men den kommer det vet jag!
Jag har tänkt nu att, guud vad skönt att inte snön har kommit än och att det är skönt att det inte har blivit iskallt än. Men fy på mig så får jag verkligen inte tänka, egoistisk och girig är vad man är. För sedan läste jag en artikel om att miljontals sälungar har dött på grund att den globala uppvärmningen, och då tänkte jag att jag gott kan klä på mig extra plagg och att det är kallt istället för att de stackars djuren ska dö ut!



Just de, i lördags kom Hanna över på glögg och mys! Vi kollade på Så mycket bättre och sista Harry Potter! Måste säga att E-type har faktiskt överraskat mig, i börja tänkte jag de, vad gör han där? Han har ju ingen sångröst utan sin mix i micken. Men tusan vad han kan göra om låtarna och kompa dem. Jag älskar annars Lalehs låt SNÖ och den tycker jag E-type gjorde mycket bra och blir mer än godkänd! :D Bra gung!

 

Igår slet jag fram mitt städkitt på allvar, jag städade i flera timmar igår och det gav resultat för nu minsann är de så fint här. Är så skönt när man har storstädat! Slängde även upp lite julpynt, så nu är de minsann julfeeling här!

 

 

Nehe dags att forsätta med exarbetet och plöja den kvalitativa forskningsintervjun, åååhej!!

 

 


Glöggkvällarna är igång.

Datum: 2011-12-03 | Tid: 18:13:50


Yeii igår gick jag och Alfred ut till Hanna på Saltö och fick lite friterade lökringar och ost! Efter det kom glöggen fram!! Mmmm så gottt och en härlig myskväll hade vi!!
Idag gled jag, Hanna och Emil ut till lyckeby och kikade lite i affärerna och storhandlade sedan! Ikväll kommer Hanna över hit och då ska jag äntligen få dricka min favvo glögg: HJORTRON!!! Det är så goood!! Hittade den förra året och iår är den med oss igen! Så myskväll var det här!! :D


Min favve som jag kan rekommendera!!

Ekkooooo.

Datum: 2011-12-02 | Tid: 14:55:40


Gaaaaah nu jädra är mitt huvud toomt.. Ha suttit och lyssnat av intervjuer och skrivit i tre och en halv timme, fingertopparn är ömma och huvudet geegga.. Så snart blir det är peta i sig lite käk, sedan ikväll blir det träääning!!! Yiihha!
Ha väl inte direkt planerat denna helg, än. SKÖNT!! Vi få la se vad som händer, ganska skönt med att inte göra ett smack!


Aaaaoohh.

Datum: 2011-12-02 | Tid: 10:02:06


Maha då var min tand igång och spöka igen, hade hoppats på att jag snart skulle till tandläkaren så jag kan dra ut den. Men kom på att jag inte ska dit förrän om ett halvår o ringa innan de gör jag inte! :P Med lite Alvedon bruka det reda till sig under dagen, men känner mig som en tjock hamster varje gång jag vaknar.




Imorse fixade jag till min adventsstake, lite sent kanske men nu är den redo att lysa in till julen!!


1 dec. = JULKALENDERN!!

Datum: 2011-12-01 | Tid: 10:35:05



Följ med in i en magisk och spännande värld där den första snön precis har fallit, tjuvarna stryker runt knutarna och barnen längtar efter en jul de sent ska glömma.

Tjuvarnas jul, SVTs julkalender 2011, utspelar sig i Stockholm i slutet av 1800-talet. I centrum står Kurre, en ficktjuv i den ökända tjuvligan Klappsnapparna. Han är uppväxt i tjuvligan och det är den enda familj han känner till. Men den 1 december får Kurre oväntat besök. Utanför hans kyffe står ett övergivet barn med en lapp i näven - hans okända dotter Charlie.

Kurre vet först inte vad han ska ta sig till med Charlie. Hur skulle det bli för Charlie att växa upp bland ett gäng banditer? Och ska Kurre, som knappt kan ta hand om sig själv, klara av att vara pappa?


RSS 2.0