Frossa och härligheter.

Datum: 2011-12-10 | Tid: 14:26:04


Bakade saffransskorpor igår som Leila tipsade om!! ;) Eller min blev, skorpor med en touch av saffran! ;) Tänkte fel gällande mängden av saffran, men Lisa tyckte de var bra med saffran så det blev inte så tokigt iaf, kalasgoda blev de!!



Mammas supergoda saffransskorpor

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).



Igår kom som sagt mina finingar Lisa och Lowe!! De blev en klippning av Emil och en snabb klippning av mig. När vi kom hem gjorde vi baauuta hamburgare, ååh så gott det var, svinhungrig var man med! ;)


Juuummmii.

La liga slaggade över här inatt eftersom det var sådan blåst ute och det var lika bra att vara på den säkra sidan, YES tyckte jag för idag har jag och Lowe morgonmyst!


Frukosttajm!!


Premiär av julaskinka!!! :)
Direktlänk | Mat, Bak & Prat


Kommentarer
Postat av: therese

Åhhhh fina bilder, älskar bilder på mat, tack för tipsen :D Pusssa

2011-12-10 @ 16:07:03
Postat av: Sannaa

SV: Hahah ja mat är fasiken bland det bästa som finns!! ;) PUSSSAA

2011-12-10 @ 16:36:27
URL: http://sannniie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0