Intervjuer, Check!

Datum: 2011-11-30 | Tid: 12:45:53


Idag gjorde Lisa och jag våra två sista intervjuer till vårt examensarbete, så nu har vi intervjuat en förskollärare, en förskolechef, en socialsekreterare och en specialpedagog. Eventuellt ska vi kanske intervjua någon till.
Jag sitter här nu med en kopp kaffe och tänkte att jag skulle sammanställ två av intervjuerna, vilket jag tycker är lite små drygt så, men skönt att få ihop en tråd i arbetet!
Man ser verkligen vilka erfarenheter de hari verksamheten, tänker, tänk om jag inte läst in mig på detta ämne, hade jag upptäckt dessa barn då? Självklart så småningom hade jag nog de, men det hade nog tagit längre tid än nu när man har mer kött på benen och fått höra andra berätta.

Så mycket mer gör jag inte just nu, sitter vid datorn och kolla runt, fasta på lite sidor, laga mat och sedan träna jag! Denna vecka är jag själv  om kvällarna med mina fyrfotade vänner då Emil är och hjälper sin pappa!! Det blir mer fokusering på plugget iaf! ;)

Sakna mitt troll en massa, massa!!


Blunda inte för våra barn.

Datum: 2011-11-29 | Tid: 14:15:00


Nu när vi håller på med examensarbetet som handlar om barn som far illa och förskolans erfarenhet, läser man mycket starka saker, ser bilder som är hemska och man kan inte för alla sina dar sätta sig in i hur de elaka människorna tänker när de behandlar sina barn så som de gör. Och de stakars barnen som inte vet annat, jag förstår inte hur man bara kan utsätta barn för så elaka grejer som de vuxna gör.... Ta gära er tid att kolla på klippen.

Sexuella övergrepp.

 

 

Barnmisshandel.







Skakvåld (shaken baby syndrome)




En liten del av vad vi har läst och skriver om än vad som finns där ute i världen. Vi kan inte blunda för det eller se bort, vi måste se till barnen!

Jaoo.

Datum: 2011-11-29 | Tid: 12:59:41


Twilight vet jag inte om den var sisådär bra.. Bella bara tjatar och det är me and myself hela tiden. Men mot slutet började de hända grejer. De är väl som de är  de flesta fall, ettan är alltid den bästa. Det känns som om de har gjort de senaste så utdragna för att få in mer cash! Hade kunnat göra kort och koncist! ;) Då hade nog spänningen och romantiken varit kvar.
Vi tog oss lite vin och tjattrade efter bio vilket var mkt trevligt!!

På lördagen gick jag och Emil på Hanna.Bs träningspass som hon hade bjudit in sina vänner till! I nästan två timmar slet vi som tusan, de va bozou, core och pump, ååhuamej vad jag kämpade och vilken värk jag hade dagen efter! :) Efter passet drog vi hem, Lisa m familj kom ner. Lisa och jag drog till Hanna för lite förfriskningar och det blev en mkt lyckad kväll med mycket skratt!!

Första advent fick jag tända upp en massa ljus, hade ju glömt att köpa blockljus till min adventsstake, klant i vanlig ordning. Men får väl ta och fixa det till andra advent!! ;)



Biiiio.

Datum: 2011-11-25 | Tid: 17:14:21


Ikväll ska jag, Emil, Hanna, Helen och Fredde gå och kolla på den nya Twilightfilmen! Vi få se om den är nått å ha!! :)


Lugnet själv.

Datum: 2011-11-24 | Tid: 21:02:46


Vet inte vad det har varit med mig denna termin, har varit ovanligt lugn.. är de för att det är sista terminen och jag tar det med en klackspark? Eller vet jag att jag har blivit bättre och klara det sista i skolan! Vad det än är så har det fört nått gott med sig. Lisa och jag har fått reda på vår gruppuppgift som handlade om läroplansarbetet där vi fick VG!! Vi hade handledamöte om vårt examensarbete idag och vår handledare och examinator tycker att vi har valt ett spännande ämne som de vill veta mer om, och som inte så många väljer att skriva om. Vi fick bra feedback av vår handledare som tyckte att vi var på rätt våg!! Yeeeiii till osss!! Imorgon blir det intervju med en specialpedagog, spännande!!!!! :D (Ska bli specialpedagog när jag blir stor) ;)



Mysigt.

Datum: 2011-11-24 | Tid: 07:12:33


Skönt med lite ljus i tillvaron så här på morgonkvisten!! Mer julkänsla!!! :)


Aumen gódag yxskaft.

Datum: 2011-11-23 | Tid: 18:32:09


Ååååååhhh jag gillar verkligen INTE när jag kommer in i min ide period, när jag är ständigt trött.. Idag blev de ju inte överdrivet mycket gjort kan jag säg. Fast ändå när jag vart trött i dessa dagar har jag tagit mig till träningen vilken är tur OCH ikväll ska jag ta mig dit. Men när klockan ringer på morgonen vill jag verkligen ignorera den, vända mig om och somna. Nu funka ju inte det riktigt och imorgon ringer fanskapet 05.20 för då är det tajm för Växjö. Lisa och jag ska bli opponerade på vårt superarbete och vi ska opponera på några andra! Förresten några tips hur man blir pigg? Har provat med en massa vitaminer, sova mina timmar, kaffe och peppa mig själv.. går sådär!!


Min lunch, orkade inte ens laga mat!

Men till middag gjorde jag faktisk en GI-rätt som var lätt och gick snabbt. Slängde ihop kokta fullkornmakaroner, en burk tonfisk i tomatsås och frysta grönsaker och tjoff in i mikron, det blev riktigt smarrigt och var inte så ansträngande! Nu är de dags att packa gympapåsen! ;)

Viill.

Datum: 2011-11-22 | Tid: 14:24:04


Vill få min tid på sjukhuset nuuu för mina fötter!! Drog igång rejält förra veckan med träningen efter att jag varit krasslig och fötterna inte velat vara med mig. De gick som en dans på rosor och jag kände ingenting i fötterna och benen. Men igår så kom de igen :S Men skam den som ger sig jag ska träna ikväll med, kan ju iaf se att jag snart har ett par ilägg!!

Annars hänger jag på posten och posta mina grejer jag säljer ;) Plugga på med examensarbetet och nu har jag läst igenom ett annat arbete som vi ska opponera på till på torsdag! Hopppas på att det kan bli lite tid över till lite jobb denna veckan med, men plugg i första hand iaf. Fyller nästan varje bord här hemma med böcker och papper! Haha!

Idag har jag även sökt två jobb så vi får se hur de går! :D



Ikväll ska jag slå till på och laga en GI rätt, blir det lite titt som tätt här hemma! :)


Moster med sitt gull som hon saknaaaaa!! :D


Tjatter.

Datum: 2011-11-21 | Tid: 22:27:19


Imorse när Alfred och jag gick på morgonrunda hade fåglarna visst morgonmöte!!! :D


Koom å Kööp!

Datum: 2011-11-20 | Tid: 13:37:19


Haha ha blivit en riktig traderanörd numera! Kränger lite stuff så klicka här om du vill kika in, kanske kan hitta nått intressant! Já de va de jag skulle säg!

SINN FENN.

Datum: 2011-11-20 | Tid: 11:59:47


I fredag hade Karlskrona bandet Sinna Fenn en spelning som la liga drog och kollade på! Kan ju inte säga något annat än att de var GRYMMA! Låtarna håller än idag och kommer hålla längeeee!! :) Det var verkligen en kanonkväll i goa vänners lag! Tack!


Min finaste och allt! ♥

 

Igår hade jag, Hanna, Hanna och Helen myskväll med lite snacks, så mycket bättre och film! De var riktigt mysigt de!! Skön och hänga med brudara lite! :D

Hade tänkte att jag skulle ta och finslipa mitt CV lite idag, man är ju snart arbetssökande!! ;)


Tåring ala Sanna.

Datum: 2011-11-16 | Tid: 13:35:28


När jag konfirmerades i åk 8 fick jag i present av min syster som var denna tåringen!



Ett tag var den ute på villovägar med sedan hittade den hem till mig och sedan 2006 har den suttit på min tå! :) Så nu år 2010 åkte den bort vilket resulterade till:



Ett litet avtryck på min tå! ;) Mysigt va?! :P Känns lite tomt, men man vänjer sig nog precis som jag gjorde med tåringen på! Åter till pluggeriet!!

Mina dagar..

Datum: 2011-11-14 | Tid: 13:17:43


Hoppsan hoppsan, här var det lite tomt av nya inlägg! Dessa dagar kan jag resumera med barn, plugg och en massa gos! I torsdags kom Lisa, Lowe och Frank ner till kkrona och det blev häng och gos till max! :)


Vi startade den fina dagen med en låång morgonpromenad!







Charmtrollet nr1!


Fredagen var det plugg och examensarbetet som vi kom en bit på!! Senare kom Lisa och Lowe igen som körde ner Hilma och Ludwig som skulle sova över hos oss till lördagen! :) Så det blev filmmys med gotte, besök på marinmuseumet, bus och lek!


Plöja böcker är väl inte det roligaste, men med detta ämne är det intressant!


Att ta de lugn och kolla film är grejer de!


Kent var med på noterna han med.


Moot Marinmuseumet!

Vi..

..sköt kanon..


..provade krigshjälmar..


..som var kul..


..vi hängde lite..


..lekte båtchaffis..


..klättrade..


och plaskade i vattnet!

Sedan blev det en lugn lördag med Så mycket bättre och mys! Söndagen var jag helt slut, höstmörkret har plockat mig nu, tycker jag är trött hela tiden och inte orka göra något vettigt :S Men Emil och jag tog oss upp och tog oss en långrunda som var behövligt! Sedan tänkte jag rensa lite skor som slutade med att jag la ut annonser med jackor, väskor och skor på blocket och tradera, nu är det bara att hoppas någon vill ha mina gamla kläder! ;)


Kent ville hjälpa till att rensa!




Säg till om ni är intresserade av nått! :P


Dessa dagar har varit fina och härliga med en massa mys! Skönt när ens syskonbarn kommer till en istället för att de tjatar om att moster ska komma till dem, kan de likaväl komma till mig! ;) Försök inte ge mig dåligt samvete, att jag inte hälsa på för de är inte bara mitt ansvar! :) Kan tro att de lätt bli så! Nähä nu blir det plugg! Tjohheej!




Denna dag..

Datum: 2011-11-10 | Tid: 22:46:46


Har jag hängt med detta troll!! Bildbomb blire imon, nu är de sovtajm för trötta moster!! ;)




NK = Noll koll.

Datum: 2011-11-09 | Tid: 11:28:17


I morse när jag kikade ut tyckte jag det duggade lite, så jag packade på Alfred och mig regnkläderna. När vi kom ut var det inte en droppe, snacka om man har tasig syn, eller så såg jag det jag ville så Alfred kunde göra premiär för sitt regntäcke!


Så här snygg blev han i sitt nya täcke!

Häromdan när Alfred och jag var ute och gled mötte vi en dam (kärring) med en modell större hund. Hon gick helt inne i sin mobil och så hade hon ett pensionärskoppel som jag kalar det, ett koppel som har en lina som rulla in och ut. Já vad händer då när de går förbi mig och Alfred? Jo såklart hoppa denna hund på Alfred och morra ordentligt, kärringen vaknar då till och säger: -ojdå.. MMm ojdå kan man ju lugnt säga tänker jag och glider iväg arg som ett bi, för våga säga nått gör jag ju typiskt inte.
De jag blir så irriterad över att har man hund få man se till att ha koll också. Vill ju inte påstå att Alfred alltid lyder till hundra men han är ändå en snäll hund och jag vet vart jag har han när jag är ute och gå.. Tycker det är så löjligt med de som gå med sina hundar som de har superpli på och ska styla, om de nu går intill en varför kan man inte likaväl koppla hunden då? Jag menar det är ju skyltat i varje hörn att du ska ha din hund kopplad och det finns faktiskt de som är rädda för hundar och då hjälper det inte hur lydig hund du har för en vacker dag kan hunden få ett fnatt. Mer koll på sin hund tycker jag och alltid kopplad så länge man är bland en massa folk!

Så det var det de, nu ska jag fortsätta att läsa för nu är examensarbetet igångkickat!! :D

Me and my apples.

Datum: 2011-11-08 | Tid: 17:35:18



Yeiii idag kom min phonee!


Lite av en hobby!! ;)


Säljes!! ;P En snygg 3gs men en "liten" spricka säljer jag nu för 1000 spänn om nån är intresserad!! ;)

Härligaste helgen på länge.

Datum: 2011-11-07 | Tid: 14:51:19


I fredags anlände min käre Caroline till Karlskrona!! :D Åååhh vi har haft en så kanonhelg som jag sent kommer att glömma!! När vi träffas är vi där vi avslutade sist och det blir mycket skratt i vårt sällskap!! Vi har tagit dagarna som de kom i helgen där det blev häng på stan, goda middagar med vinkvällar, promenader, fika, mys och utgång! Kom snart igen Caroline!! :D


Fredagen mjukstartade vi lite. ;)


Lördagen mötte vi upp Hanna på stan för en klassiker!!


På kvällen lyxade vi till det lite extra!


Taack tjejer för en superhelg!!

Sprid vidare.

Datum: 2011-11-04 | Tid: 09:04:28


Stanna och läs denna sida som jag har länkat till nedan, sprid den sedan vidare till alla! Ett barn har rätt till sina mänskliga rättigheter och får chanser här i livet!

KLICKA: Rädda Hugo!!!


Spöökskepp.

Datum: 2011-11-04 | Tid: 08:48:34


Jo då det finns faktiskt spökskepp, det såh jag och ALfred allt när vi var ute och gick imorse, så de så!! :)


Vi syns.

Datum: 2011-11-03 | Tid: 20:33:06


Idag hade vi redovisning och det gick som en dans på rosor! ;) SÅ det bli mindre och mindre på skol-scheck-listan! Efter skolan drog jag in till stan och hängde med Becca o CO! Spanade in deras nya boskap, fikade och snackade!! En mycket härlig och trevlig eftermiddag! Alltid lika mycket att snacka om när man inte setts på länge och lekte gjorde vi en massa med kidsen!! :D
På hemvägen från bussen plockade jag ut ett packet till Alfred och det var hans regntäcke som hade kommit och hans nya halsband inför vintern och mörkret! Så vi tog en lång provrunda nu i kvällsmörkret och det var kanon! :) Alfred var mycket nöjd! Täcket testar vi när det blir regn och snö! :D


Ståtlig och nöjd hund!

Imorgon får jag fin besök ifrån ryssland!!! :P

Check!

Datum: 2011-11-02 | Tid: 21:40:56


Idag har det minsann vart full rulle dagen lång! Lisa kom över och vi har blivit klara med vårt grupparbete som vi ska åka till Växjö och redovisa imorgon! Jag har hunnit med att förbereda mig lite till redovisningen, lagat mat, tvättat, bäddat rent, duscha, dammsuga, moppa golvet och snackat med farsan & Lisa! :D SÅDÄR det va min dag de, nu blir det SNARKLÅDAN!!! :)


Vem säger att mattan är för liten att kurra ihop sig på?! Affe han kan minsann!

Höstens färger.

Datum: 2011-11-02 | Tid: 09:46:26


Alfred och jag gilla den underbara hösten!


Jag ska bara..

Datum: 2011-11-01 | Tid: 19:58:39


Ooooff så seg jag är i huvudet, ha tänkt nu ett braa tag att jag ska ta nått och äta men sen så "ska jag bara.." hela tiden! Ha suttigt och finputtsat på Lisas och mitt grupparbete och påbörjat en powerpoint till redovisningen som vi har på torsdag! Egentligen orka jag inte skriva mer, men jag kämpa på med ett inlägg, sedan ska jag banne mig ha ma en natta macka!!
Var hos systeryster Frida idag som fixade till mitt yyyyyber-blonda-hår. Har klurat ett bra tag om jag ska ta tag och göra något annat med mitt hår. Har varit blond sedan 2008 så de är kanske på tiden att göra en förändring! Det tröttsamma är ju att ständigt färga utväxten eftersom jag har varit så blond! (Vet att jag kommer att sakna det superblonda, var ju lixsom jag!). Trivs kanon i min nya färg och Frida gjorde ett kanon jobb!! :D   Tänk egentligen vad feg man blir med åren, eller iallafal jag. "Förr" färgade man hit och dit och klippte stup i kvarten, idag blir man lite bekväm med att köra samma race som håller..!

Bjuder på lite gamla som nu bilder med mig och mitt hår genom åren! ;)


Startade mitt liv som blond!

2000 var ett färglatt år!

 

2001 startade man som den coola tjejen! :P

 

2003 höll man fortfarande måttet! Haha!

 


 

2005 slutade man skolan och var då vuxen! (Det blir nog jag aldrig) ;)

 


2007 mixtrade jag runt!







Början av 2008 bestämmde jag mig för att bli blond ett bra tag!


2008


2009 ville jag inte färga, så det blev en svart slinga men löshår!







2009


2010 började jag äntligen få lite längd på håret så jag kunde...


Kraffsa upp håret i en toffs!



2011 har jag en fin länd på håret och färg!

Men dessa färgningar hela tiden av utväxten är drygt när man får göra de så ofta så jag provade något nytt idag!

 

Tadaa, vad tycker ni?! Få se om de håller in till 2012 eller om jag faller tillbaka i den blonda träsket! ;)

 

Nu har ni verkligen fått se mig genom åren, alla varianter, de ena finare än det andra! Så nu har jag verkligen fått till ett ego-inlägg!! :P Få väl se om bilderna hamna huller om buller när jag publicera eller om jag kan få det som jag vill!


Gooood Mooorning.

Datum: 2011-11-01 | Tid: 07:25:20


Japp jag är uppe med tuppen och ska plugga loss hela dagen med de två uppgifter som vi har kvar i skolan, sedan är det dags för EXAMENSARBETET!!



Äntligen har Så mycket bättre dragit igång och jag har längtat!! Jag har mina favoriter och det är Laleh och Mikael Wiehe! De tycker jag även va de som gjorde de bästa tolkningarna i lördags!

Laleh!

 

Mikael Wiehe!



RSS 2.0