Congratulation.

Datum: 2011-05-29 | Tid: 14:35:13


Idag är det ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag, hurra, hurra HURRA! Inte nog med det det är även morsdag också, massa pussar och kramar till dig mamma! Tyvärr kan jag inte vara med och fira mamma iår...igen! Men hon vet att hon är den bästa mamman i världen och är min!

GRATTIS!




Idag är jag piggelin, inte en dropp i helgen för en gångs skull! Emil och jag har bara tagit det lugnt och idag var vi ute på en låååångrunda! Skönt o vara lite pigg en söndag faktiskt! Men nu de två kommande helgerna kommer inte bli pigga, då minsann kommer vi vara slitna! ;)
Idag bär det av till växjö igen och imorgon har vi redovisning, tjohoo! På onsdag återvänder jag till kkrona igen och få se om det blir att jag stanna här eller får åka till bkvara!
Igår fick man ett härlig mess på morgonen som förgyllde hela dagen, och det var en bild på denna prinsessa!


Jjjjiiiihhhaaa.

Datum: 2011-05-28 | Tid: 20:32:19


Gaaah, hjärnan är nu totalt geggamojja och kroppen är paj efter att jag har suttit vid datorn heela dagen. Visst man kan tänka sig att en powerpoint och göra en framsida inte tar så lång tid. Men heter man Sanna Thornell och är petfian själv, då gör det de! Men nu får det vara nog för idag för jag är dödens!
Nina och jag är äntligen klara med vår rapport och på måndag ska vi redovisa den! Jag vet verkligen inte var denna vårtermin har tagit vägen? Under alla terminer jag har gått har det varit blod, svett och tårar, men denna kurs har varit hur rolig som helst! Synd att termin gick så fort bara!

Snyggo tvillingarna + gulklimpen.

När jag kom till Nina fick jag dessa godsaker i födelsedagspresent! MUMMA-TACK!



Wille kände väl sådär, när jag kom och snodde hans första pakket i framsätet! :)



Har inte gillar skor med kilklack innan, men jag är sån människa, att först gillar jag inte vissa grejer, men sedan lär jag mig att tycka om det mer och mer! Hittade dessa snygga igår som jag fick av min älskling!



Var även nere i källaren och spekade fram mina gamla converse som låg längst ner i kartongen. Fundera på om jag kan använda dem på Sweden rock eller om de ha gjort sitt? Tsss.

Emil och jag har lyckat äta sill och potäter nu två omgångar på kort tid! Vi fira in sommaren lite tidigare!
Neehhe nu blir det en dusch sedan dyk ner i soffan! Just de ja, de är lördag och jag tar det lugnt, sjiuk? Eller vänta, kvällen är inte slut än! ;)

Maha.

Datum: 2011-05-25 | Tid: 14:55:07


Denna dagen har bestått av att pussla ihop livet och packa. Ikväll far jag till bkvara, vidare imorgon åker jag till Växjö för att stanna där till nästa onsdag. Känns tufft och aldrig vara hemma på "riktigt", men efter denna tripp blir det lugnt med Växjö iaf för sommaren!

Ikväll är det The benchwarmers på tv6, 21.00 som jag verkligen kan rekomendera, det är en klockren komedi där man får många skratt vill jag lova! :)


Gissa vilka som är påväg till moster Sanna?!

Datum: 2011-05-24 | Tid: 10:43:41



5 stjärnor.

Datum: 2011-05-23 | Tid: 13:18:12


Helgen har verkligen varit kanon, jag och Emil åkte upp till Bkvara och hade solen med oss hela helgen! Det är skönt att komma hem till familjen och träffa alla och bara ta de lugnt! När helgen sedan är över, har man fått sin dos! : ) Lisa, jag och Mamma hade lite kalas igår med alla och det var supertrevligt! Har även räknat ut att jag kommer att vara ute på flykt i tre helgen, känns lite surt men ändå ok!

Hotellfrulle hos hotell Papaj.



Rekord! Badkrukan hade premiär den 21 maj.



Emil och jag bakade pridekaka och även tigerkaka till kalaset.



En massa gos med Lowe blev det såklart hela helgen.



Bus blev det också.



Glömde mina blommer i Bkvara, så Alfred och jag plockade nya när vi kom hem! Lukta så gott.

Utsatta barn.

Datum: 2011-05-20 | Tid: 18:33:00


Nina och jag håller nu i maj, på att skriva en rapport där vi har valt ämnet själva. Vi valde att skriva barn som blir utsatta i hemmet, då om barnmisshandel, sexuellt utnyttjade och missbrukande föräldrar. Vi valde detta ämne för att folk i samhället vet att det finns men blunda gärna för det. Vi vill vara de förskolelärare som ser tecken och hjälpa barnet då det är vi som vuxnas ansvar!

Lite vad jag funnit i litteraturen och det är bara en liten del av allt:

"Även om barn växer upp i en trygg del av världen så är inte alla barn där trygga. Vi får nästan dagligen rapporter från olika medier om att barn och unga far illa. Enligt en studie i 27 av världens rikaste länder över dödsfall på grund av misshandel och försummelse bland barn under 15 år, utgör de yngre barnen den största riskgruppen. I Sverige är mer än hälften av alla skallskador före ett års ålder orsakade av misshandel."

"Vi har en lagstiftning i Sverige för att skydda barn och ungdomar, som lyder att vi inte får utsätta våra barn för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling. Ändå ökar antalet utsatta barn där vårdnadshavarnas ruska och knuffa barnet i uppfostringssyfte. I Sverige finns det barn som blir utsatta dagligen och lever i utsatta livssituationer samtidigt som de inte får någon hjälp av oss vuxna som de tro sig kan lita på. Uppmanar att ni som ser ett misstänker ett barn som far illa runt om er, anmäl till sociala myndigheterna, ett barn ska inte behöva lida."

Hur fungerar människan, oskyldiga barn. Världen är grym, blir så arg när jag läser om stackars barn som blir utsatta. Jag kan fortfarande inte fatta att man är så grym och känslokall, vilket jag nog aldrig kommer att fatta. Denna rapport kommer ge mig många perspektiv och även vägledande i mitt kommande yrke ♥

 


Lärarlegitimation.

Datum: 2011-05-20 | Tid: 13:54:35


Bruka glida runt på lärarförbundets hemsida då och då! Snart införs det lärarlegitimation vilket jag tycker ska blir bra! Jag som kommer ut efter min examen, som förskolelärare kommer att få gå ett introduktions år, heltid. Då kommer jag att få ha en mentor som sedan kommer att bedöma om jag ska få min förskolelärarlegitimation som jag söker hos skolverket. Tycker detta är bra, för då får jag chans till utvecklas på bästa sätt istället för att bara skyffla ut mig direkt i verkligheten. Fast det beror ju även på om man få en kanon mentor eller inte.
Det är även bra eftersom förskolorna idag måste se till att personalen får en komplettering till utbildning för att blir förskolelärare och personalen blir mer kompetenta och professionella och att yrket höjs mer! Tummen upp, jag är den nya generationen med energi och inte gå och invänta pensionen, vilket finns där ute!



Uppiggande.

Datum: 2011-05-19 | Tid: 13:28:57


Sitter och plugga och kolla upp inför min sommarkurs, turen är att jag nästan ha all litteratur nu! Man fick ju inte reservera för mycket på bibblan! ;) När jag sitter här vi datorn lyssna jag på den låt som borde ha vunnit eurovision, de tvillingarna som är lika galna som en annan! :P Hah!

 

PS. pirates of the caribbean 4 var mycket sevärd! Asbra var den, kanske för att jag gilla alla och det går inte att inte tycka dåligt om dem! Så gå på bio och se den, värd varenda slant, i 3D var den riktigt go! Det var jag och Emil och alla geeks i tisdags natt! haha! Eller nja de va en och en annan äldre faktiskt, men mestadels såna pirate töntar som jag! undra varför?! ;)


IIiiiihhhh.

Datum: 2011-05-17 | Tid: 19:49:20


Skönt idag fick jag jobba heldag och imorgon ska jag även jobba heldag, ska även ha stängningen så skänt att man börja liite senare eftersom vi ska på bio inatt! :) OM jag ska klaga på något idag så är det att jag fått tillbaka min tandvärk som leder till huvudvärk! Blää!

Så snart är det Emil och jag som sitter spända i biosalongen för att se pirates of caribbean 4!! Hoppas bara att vi inte somnar!! ;) Fast jag har iaf baljat i mig ett gäng med koppar kaffe idag, vilket det blir när man jobbar! Är mer orolig för hur Emil ska hålla sig vaken! ;)


Väck mig.

Datum: 2011-05-16 | Tid: 19:55:25


Känns som om man är i en dvala ständigt. De är så segt och tråkigt, trodde man skulle bli pigg nu när våren kom.
Fredagen bestod av barnpassning och de är allt för underbara Hilma och Ludde, mosters gull!
Sedan åkte vi ner till Bkvara och jag fick äntligen träffa min skatt, Lowe! Han är verkligen så söt att man smälter! :) Moster upp i dagen, måste vara de!! Senare på kvällen blev det bubbel, party och god mat då vi hade en liten möhippa för Frida! Det var en lyckad kväll och kul hade vi!

Sötisarna.



Fick bla. brallor av mig och Emil!


Var duktig idag och tog en ramlösa istället för cola. Tog då men ananas smak och den kan jag rekommendera, riktigt fin var den!!


Premiär.

Datum: 2011-05-13 | Tid: 11:52:15


Igår reseverade jag och Emil biljetter till premiären av Pirates of the Caribbean: On stranger tides, som är den 4:e filmen och jag har lääängtat! Så på tisdag, 23.59 är det Emil och jag som sitter spända och få för första gången gå på en premiär! :) Det ska bli spännande som jag har längtat efter denna film, älska de tre andra Pirates of the Caribbean filmerna och hoppas att denna är lika bra!



Spana in trailern!



Hiihhoo!!

Återigen i Karlskrona.

Datum: 2011-05-12 | Tid: 15:35:49


Igår var som den gamla goda tiden på campus, Snna, Nina och jag solade på dagen sedan bestämde vi oss för att käka lite skräpmat! Så Vi möttes upp igen hos Sanna och Emil, sedan gled jag och Emil till bolaget för att ha lite förfriskningar! ;) Efter det satte vi oss på Tufvanängen och mådde mer än gott! Det var superduper trevligt och man sakna lite den gamla goda tiden när man satt där i solen och hade skoj. När kylan kom drog vi oss till Sanna och Emil och spelade spel och drack!

Sannas mamma gör jättefina armband som jag har tjatat på Sanna att jag vill ha ett, igår fick jag mig ett jättefint av Sanna, Emil, Ville och Charlie! Tack!




Livet är en fest.


Nina och jag slet oss upp i morse och det var dags att åka hem! Varje gång jag kommer till Emmaboda och se tåget mot Karlskrona blir jag så glad, det är så skönt att komma hem! Borta bra, men hemma bäst! Meen som ni alla vet är jag ju inte på samma ställe allt för länge utan dra runt i min väska. Imorgon ska jag vara barnvakt åt guldklimparna Ludwig och Hilma, det ska blir så mysigt och roligt! Sedan blir det Bkvara heela helgen, måste ju träffa min nya guldklimp Lowe! :)

Charmknutten nr 1!!

Snart blir det en matdejt med Hanna och sedan ska jag heja på Sverige i Eurovision! :)

Plugg & Sol.

Datum: 2011-05-10 | Tid: 22:24:32


Idag har vi varit på handledning och det gick så bra så, vår handledare är en toppen kille som verkligen vill hjälpa oss med allt! :) Sedan tog Nina och jag en runda i solen och degade, efter lite tid så började vi plugga och vi ha fått ihop en bra början!
Ha fått nån jädra snuva och hosta som vägra ge sig, trodde först det var en förkylning som vägrade försvinna men nu börja jag tro att jag är lite känslig mot pollen. Drygt!
Jädra CSN ha blåst mig med, blir inte så mycket pengar som jag trodde att jag skulle få! Dagens ris till dem. Nån som ha ett glassigt sommarjobb till en liten söt, snäll och energidriven tjej?! :P

Igårkväll tog vi oss en kvällpromenad runt trummen som var behövligt!






Gissa vem?! :)


Nu avsluta vi denna kväll med varsin cider! ;)

Lyckat kalas.

Datum: 2011-05-09 | Tid: 19:05:47


I lördags kom mamma, jonas och pappa och suprisade mig! :) Som tur var hade jag lite fika i frysen som vi plockade fram och firade med! Sedan drog vi ut till Lyckeby en sväng för att handla det sista inför mitt kalas som jag skulle ha på kvällen! När vi kom tillbaka insåg jag att tiden var knapp, så Mamma hjälpte mig med att baka efterrätten som var citronpaj! Pappa gick ut med Alf och Bumbi och Emil dekorerade! Själv gjorde jag pastasallader i full fart! Sedan drog första gänget och efter att jag var iordning gjord, kom andra gänget och festen var igång! Tacck alla som uppvaktade mig på min dag och för alla fina presenter!

Bumb hittade en ny kompis.

 

Prinsessorna.

 

Mitt presentbord, dock mörk bild.

Idag anlände jag vill Växjö och Nina! Vi har startat på vår rapport som vi ska skriva denna månaden och vi har fått en bra start tycker jag! :)


Tvillingmoster.

Datum: 2011-05-08 | Tid: 21:47:46


Jag är såååå stolt moster till lilla Lowe som kom den 6 maj, 11.40! Han var 55 cm lång och vägde 4280, en stor grabb med andra ord! Åååh jag är så glad att han äntligen har kommit till världen och jag som tvillingmoster är världens stoltaste!! ♥♥♥

Här är skatten!


Idag är det ingen..

Datum: 2011-05-07 | Tid: 10:09:46


vanlig dag för det är Lisa & Sannas födelsedag, HURRAHURRAHURRAAAA!!! Jahhopp då blir man 25 vårar idag då och de känns gött, de är nu livet börja! ;)

Lisa är en av de bästa ♥











♥ Fick igår en av de de bästa presenterna man kan få, blev moster till en liten pojk! :) ♥

Och ja de mår bra och pojken mår bra! :)

Yoyoyoyo.

Datum: 2011-05-06 | Tid: 20:06:12


Steg upp, gick ut med Alf, knallde bort till bibblan och hämtade tunga böcker, handlade en box vin och lite till morgondagen, kämpade mig hem, slängde ihop en kladdkaka, Hanna kom och fixade en snabbis. Sedan var det bort och handla det jag glömt, sola, hem och storstäda, damma, dammsuga, moppa och laga mat. Är heeelt slut nu när jag äntligen ha fått mat i mig! Fast de blir ingen lugn kväll än, ska förbereda inför morgondagen då jag har bjudit över lite kamrater för kalas och party, det blir vi kkronabo! Så jag kommer att bjuda på mat och dessert och senare glider vi ut! :)

Igår lyxade jag verkligen, Hanna och jag åt sushi plus dessert efter det! Sedan gick jag och Emil till Stars n stripes och mötte upp grabbarna för lite hockey och öl. Skyller på att jag firade att jag kommit in på sommarkursen som jag har sökt! :)

Imorgon är det ju som vi alla vet den bästastes födelsedag, alltså min inte Lisas! ;) På dagen kommer Mamsen ner och uppvakta mig! Nehe nu kan jag inte pausa mer, köket väntar!



Grattis.

Datum: 2011-05-06 | Tid: 00:33:22


Av någon anledning ville inte mitt inlägg publiceras som jag ville, men här kommer min grattishälsning till Becca som blev 25 år den 5 maj! :) GRATTIS TILL DIG MIN SKATT!!




Energii.

Datum: 2011-05-05 | Tid: 09:26:16


Jag var idag upp strax innan sju i vanlig ordning och var ute på en långrunda med Alfred! Men de blev inget jobb idag, är väl inte lika många som är "sjuka" nu när det är ljusare tider! Jag har hunnit med och vika aaaaall tvätt som vi hade och käkat frulle! Ska dona lite till innan jag beger mig till Frida för att få utväxten blekt! Hade tur, Frida hade fått en avbokning! :)

Medan jag är effektiv, har vi två som latar sig.




Här snackar vi vägbana, uuusch!

Smålänning?

Datum: 2011-05-04 | Tid: 10:35:55


Joo dee! Från och med den 1 maj får vi som har gratistjänsten på Spotify tillgång till att spela 10 timmar  i månaden. Hur sniket är inte de då? Viisst jag kan  betala en liten slant i månaden men just nu känner inte jag för de, kanske senare i höst. Så istället lyssna jag nu på webb radio och det jag har på datorn!



Idag ska jag jobba, visserligen tre timmar bara men det som räknas är att det är min gamla VFU som speciellt önskade mig ! :)

Sortera.

Datum: 2011-05-03 | Tid: 17:30:25


Det blev en hel del utsorterat, fast jag hade nog velat sortera ut mer, men de gick inte! ;) Passade även på att sortera mina skolpapper och satte in dem så fint i sin pärm.

 


Here I am.

Datum: 2011-05-03 | Tid: 09:02:33


Sitter hemma idag, blev inget jobb idag heller. Istället har jag nu mailat runt lite om olika grejer och checkat av lite av varje på min to do lista! Igår letade jag en massa litteratur och info till min och Ninas rapport som vi ska skriva nu i maj! Skönt att inte vara i skolans förrän den 30:e maj, men jag kommer åka till Växjö iaf för att skriva med Nina! Igår var det även Fridas födelsedag, så GRATTIS till dig!! :D




Nu är min tanke att städa iordning lite här hemma och sedan hade jag tänkt att jag skulle ta och rensa ur min garderob och skänka en hel del kläder! Lite surt att vara inne med detta fina väder, men sånt är livet ibland!

Yeeeiii.

Datum: 2011-05-02 | Tid: 13:56:14


Igår kollade jag om våra betyg kommit in från delkurs 2, och ja det hade det, VG stod det så fint så! Så nu har jag 2 VG i denna kurs och hoppas på två till! :) Gutt!!

Idag blev det inget jobb, har istället tagit mig en välbehövd sovmorgon och vart ute och gått! Idag var det minsann kyliga vindar och blåsigt men skönt det med! Denna vecka ska jag ta tag i träningen och vi starta ikväll! Känner att jag behöver det nu, är allt för slö och lat just nu, uscha! Så nya tag denna vecka!

Nu ska jag laga mat till min baby kommer!




En vecka har gått.

Datum: 2011-05-01 | Tid: 14:19:20


I veckan har jag varit i Växjö hos Nina! Det har blivit träff med Becca och shopping, även med Mary m familj, omvårdnad av Nina, lite plugg, skräpmat med Sannasanna och häng i solen! En underbar vecka helt enkelt med fart och fläkt!

Igår tog jag, Emil, Helén, Fredrik, Hanna, Emma och Jonas våra cykla och tog färjan ut till Aspö för att cykla rungt grilla och fika! Vi hann väl cykla cirka tio min sedan smällde mitt däck på min dundercykel! Emil och jag gick till en hus som låg i närheten och de var så snälla att jag fick låna en cykel av dem och sedan hämta min när vi skulle hem.
Vi cyklade och stannade då och då för att ta lite förfriskningar! Sedan hittade vi ett perfekt ställde där vi slog oss till ro och grillade! Var så skönt och hänga med goa vänner och ha de kul! När vi skulle byta cykel ville dottern gärna ha min cykel och frågade om vi skulle byta, -javisst sa jag! Hade jag tagit hem min gamla hade den ändå bara stått och skräpat! Så jag kom hem med en hel cykel och sedan blev de ffest hos hos!
Det var en riktigt lyckad valborg och vi hade så trevligt hela dagen och kvällen! Måste göras om!

Vi stannade till och de andra slog några bollar.


Grillarna är tända och humöret är på topp.


Min baby.


RSS 2.0