Ledigheten.

Datum: 2012-12-30 | Tid: 19:46:00


En vecka spenderade vi i Bkvara där det bjöds på kalas, shopping i Kalmar, gos med syskonbarnen, umgänge med härliga familjen, en dag i Fågelmara hos svärfar med familj, god mat, för mycket gottande, lutfiskeafton och dagarna tog vi dem som de kom. Hur skönt som helst! Har redan varit hemma i tre dar och här har det inte blivit mycket gjort, slitit lite på soffan har inte orkat mer! Men idag gav jag och Hanna oss ut för att handla mat till morgondagen! Då kommer det lite gäster till oss och såklart blir det tre-rätters! Såklart var oxfilén slut på alla stormarknader men här i stan, ja här har vi minsann allt, det går att lita på!! :) Så oxfiléhittade vi tillslut! Ikväll har jag gjort desserten till morgondagen som jag tror kommer att bli toppen!! Skaaa försöka plåta morgondagen, dock är minnet som en guldfisk! :)
 
Bjuder på bilder på den jag spenderade mestadels tid med i Bkvara som vi fick bo hos! Mosters lilla troll Lowe!!
 
Jag och Lowe! ♥
 
Morbrors trappor var lite läskiga i början, men sen gick det minsann undan!!

Minus guldstjärna.

Datum: 2012-12-30 | Tid: 19:25:57


Någon som mister guldstjärnan är jag! Unna mig lite väl mycket gott!! Tur att bilden blev mörk och att det snart blir rutiner i vardagen! :)


Guldstjärnan.

Datum: 2012-12-29 | Tid: 15:09:03


Går till Frank denna jul som gick på gymmet redan på Juldagen!! :D
 
 

Äntligen.

Datum: 2012-12-20 | Tid: 21:27:55


Blev en härlig promenad med Annie och henne vovvsing hem idag, skönt med sällskap!! :) Sedan har det varit full rulle, har duschat Alfred, packat en massa, slagit in födelsedagspaket, haft greveholm maraton och packat lite till!!
Imorgon efter jobbet bär det hem till Bkvara över jul och jag ser verkligen fram emot att få träffa min kära familj och bara va!! Att ladda om batterierna kan behövas just nu!!
Fick även en liten julklapp av ett barn och föräldrar idag, då känner man sig uppskattad från alla håll! Härlig avslutning på denna vecka!! :)



- Snäääälla en liten smula kan jag väl få!

Datum: 2012-12-18 | Tid: 21:40:36



The killers.

Datum: 2012-12-16 | Tid: 18:36:00


Tips på ett bra album är The Killes - Battle Born! Den går hett på min Spotify kan jag lova och min favoritlåt kan ni lyssna på nedan!! Det kan inte bli sämre heller när det är Tim Burton (min favorit) som har regisserat videon!! :D
 

Hobbit: En oväntad resa.

Datum: 2012-12-16 | Tid: 18:21:40


I fredag var vi och kollade på Hobbit: En oväntad resa på bio! Jag tycker att den var bra, tycker ju också om sagan om ringen filmerna! :) Dock var jag en aning trött men jag lyckades hålla mig vaken! ;) Kan rekommendera att gå och se filmen! Nu längtar jag tills man kan se de andra delarna i filmen!!
 
 

Goddag yxskaft.

Datum: 2012-12-15 | Tid: 13:43:19


Under den senaste tiden tycker jag det har blivit tråkigt att gå in på facebook, vilket I-landsproblem va? hah! :P Nä men ärligt det är så mycket negativa saker att läsa, det är inte ofta någon är positiv, det är bara en massa skaffs och diskussioner.. Vad hände men alla glada och positiva statusuppdateringar? Jag kan tala för mig själv och tycker inte det är något vidare att se bilder på ett par svarta lungor, djur och människor som blivit misshandlade och sedan en text där det påstås att om du gillar är du medlidande och om inte så se du förbise du problemet.. MEN då tänker jag hur kan en bild som man gillar på facebook kan hjälpa att barn och djur inte misshandlas eller att det blir bättre i världen? För mig är det istället självklart att skänka pengar till Rädda barnen och WWF (vilket jag gör) där det också blir till nytta och kan bli förändring på problemet!!
Grupper som skapas på facebook "bara" för att starta tjafs, för att irritera folk och för att ha roligt på andras bekostnad och känslor tycker jag är hur lågt som helst, väx upp istället, har man inget bättre för sig än att starta upp tjafs? Det är lågstadienivå och vuxna människor håller på, istället för att göra något vettigt eller att starta något som är väsentligt och ha betydelse.
 
Ja jävligt kul inlägg detta blev och jag var ju positiv själv känner jag, eller inte. Men jag blir så trött på allt negativt och tråkigt tjafs när man istället kan se mer positivt på saker och ting, sen visst har vi alla inte alltid en bra dag men prata då istället med en vän eller nått istället för att skriva gåtor på facebook.. och sedan inte kan ta det vidare på facebbok när någon fråga..pfff..
Ett tips: varför inte skaffa en blogg där man kan lägga upp saker och ting för att provocera (om man nu mår bättre av att störa andra) så kan de som vill tjafsa gå in där, för en blogg väljer man själv om man vill gå in på eller inte! Jag kommer att plocka bort människor på facebook som lägger upp en massa skitbilder som ska provocera andra och de som är negativa, för jag vill har positiva människor i min omgivning!
 

Våra blivande medborgare har det tufft.

Datum: 2012-12-12 | Tid: 18:49:24


På jobbet är det i vanlig ordning full rulle! Tycker dock det är tråkigt att när någon är sjuk eller borta kan vi inte få in någon vikarie, till och med när vi säger till veckor innan är det svårt.
Tycker det är fel att kommuner inte satsar mer på förskolor, det är där grunden ligger för människans liv ligger. Kan inte föräldrar lämna sina barn på förskolan kan de förmodligen inte gå till jobbet heller och hur ska det då gå? Undra om kommunerna då tycker att det blir billigare och bättre om ordinarie personal gå in i väggen? För det är ju det som kommer att hända så småningom då det idag är stora barngrupper på minst 20 barn som är hela dagar och 3 eller 2 personal som sliter. Får man då inte in vikarie faller hela verksamheten. Det skolverket och läroplan för förskola vill att man ska sträva efter är bla att förskolan ska erbjuda barnen en trygg miljö som samtidigt lockar till lek och aktivitet, vi ska främja barns lärande, ge förutsättningar för utveckling och lärande osv.. Tycker läroplanen är jättebra MEN idag när det är så pass stora barngrupper är det problematiskt att genomföra den. Med de stora barngrupperna är det svårt att hinna med, visst det funkar men hade det varit mindre grupper hade det blivit lättare som förskollärare att uppnå sin roll och är det dessutom någon som är borta i personalen är det "bara" att överleva dagen, det är mycket stress inom förskolan både för barn och vuxna.. Nu låter jag mycket negativ men så här ser det tyvärr ut i dagens förskola kan det ibland, liknas med barnpassning och jag tycker att de mäktiga gubbarna som bestämmer ska se mer till våra blivande medborgare som formas i förskolan och som ha en viktig roll i det kommande livet! Det är iallafall tur att jag är på en förskola där det är goa barn, personal och chef, vi kämpar in i det sista och jag hoppas att det kommer att ske en förändring innan det är försent, hoppas det inte dröjer.... :S Nu kör vi fullt ös med pedagogisk dokumentation som jag tycker är superkul!!
 
Ps.. idag är det 121212 ;)

2:a advent.

Datum: 2012-12-09 | Tid: 18:10:43


Denna helg har bestått av bio: breaking down del 2 (över mina förväntningar var den, klart godkänd), donken, jag har fått upp mina julgardiner, promenader i det härliga vädret och julmarknad på bubbetorp där det köptes en massa korv! :P
Numera är det tuffa jobbveckor och när helgen kommer är det skönt att bara ta det lugnt i sin egna takt! Så är man förhoppningsvis pigg inför den nya jobbveckan! Nästa helg väntas glöggfest!! Yeeii!! :)
 
Den underbara doften sprider sig här hemma!
 
Mina fina!!
 
Mysigt på bubbetorp!
 
 
Nu blir det mys!
 

1:a advent.

Datum: 2012-12-02 | Tid: 20:41:45


Nu är det jul här i vårt hus...! Att snön har fallit lagom till första advent har nog inte ungått någon! Jag visste det såklart innan jag ens stigit upp idag, det finns många metrologer på facebook! ;) Alfred och jag tog oss ut i det härligt snövädret och Alfred ville ju prova sitt nya vintertäcke! :)
 
Idag kom pappa, farfar, Lisa, Timmy, Jonas och Lowe ner till oss för adventsfika och det var supermysigt! Så igår bakades det här hemma och jag gjorde förra årets favoriter: Saffransbullar med vanilj!
 
Annars har det varit lite pynteri här i hemmet, jag har legat med maginfluensan nästan hela förra veckan :S, runda på stan och tagit det så lugnt som möjligt! Skönt! Är superglad att julkalendern äntligen dragit igång som iår är Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst och jag tycker den verka kanoners, förra årets tyckte jag om: Tjuvarnas jul!
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0